Ni sud nije mogao da ih izbaci: 6 godina živeo u bolničkoj sobi sa porodicom, a onda se dogodio OBRT

Ostao je veran svom ubeđenju da je prevaren

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook printscreen/Weibo

Uprkos činjenici da ogromna većina ljudi jedva čeka da napusti bolnicu, ima i onih slučajeva koje najčešće gledamo u TV serijama, koji iz samo njima znanih razloga ne žele napolje.

Jedan od takvih bio je i Kinez Đe Tijan koji je još 2014. godine odbio da napusti bolnicu u koju je primljen zbog mučnine, povraćanja i malaksalosti.

Zaprepastio se: Muž našao ženinu sliku od pre 20 godina, pa PREBLEDEO zbog jednog detalja na njoj (FOTO)

Optuživši osoblje bolnice za loš tretman i promašeno lečenje, Tijan je ostao u sobi i zaključao se. Nije želeo da plati, prema njegovom mišljenju previsok račun za to što mu nije bilo bolje, prenose kineske agencije.

Vremenom su u sobu ušli i njegovi roditelji koji su ga podržali u tvrdoglavoj nameri, pa su malo po malo, počeli u nju da donose i stvari iz svog stana. Kad su se uselili, napravili su interni dogovor da u njoj uvek bude neko kako ne bi osoblje ušlo u nju i izbacilo ih.

Bolnica nije želela da digne ruke od te sobe i na sve pravne i zakonske načine pokušavali su da porodicu isele, ali nisu uspeli. Uprava je ponovo 2019. tužila porodicu, traživši odštetu od 195.000 dolara. Dokazali su da Tijanu nije potrebna nikakva medicinska pomoć i da može biti otpušten kao i da zauzima bolničke resurse koji se mogu iskoristiti za lečenje pravih pacijenata.

Đe je uredno iz kuće donosio stvari u sobu, a u njoj je uvek bio neko od roditelja, da mu je ne bi oduzeli, Foto: Facebook printscreen/Weibo

Đe je uzvratio kontratužbom optužujući bolnicu za nemar i tako je propao i poslednji pokušaj da se ova sapunica okonča.

O porodici Tijan počeli su da pišu i mediji, a mnogi su stali uz njih, ogorčeni na privatne bolnice i često nesrazmerne odnose cena pregleda i ležanja i usluga.

Ipak, pred samu Novu godinu, slučaj je okončan na obostrano zadovoljstvo. Sud je presudio u korist bolnice, ali je porodica Tijan dobila pravo na novčanu naknadu od bolnice za pretrpljeni stres i nemar u početku lečenja, u iznosu od 73.000 dolara.

Tijanovi su se konačno odselili i to uz sasvim lepu sumu novca u džepu.

Skandal: Firma smanjila plate radnicima koji više od JEDNOM dnevno idu u toalet – evo kako su reagovali



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar