SVAKA ČAST

Neverovatan rast preduzeća “Pro TENT” u doba korone: Dobit skočila čak 35 puta uz tri puta više radnika

Ovo preduzeće izdvojeno je kao sjajan primer vođenja dobre poslovne politike čak i u najtežim vremenima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Wikipedia

U doba najveće globalne privredne krize izazvane pandemijom koronavirusa, a s kojom se susrela i Srbija, privredno društvo “Pro TENT” iz Obrenovca ostvarilo je istorijski uspeh.

To je bio povod za razgovor s direktorom Slobodanom Vujičićem, koji je firmu osnovanu kao preduzeće za pružanje usluga TENT (Termoelektrana “Nikola Tesla”) za samo četiri godine od godišnje dobiti od 22 miliona dinara doveo do dobiti od 770 miliona dinara, piše Republika.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako navodi direktor Vujičić, poslovna aktivnost i broj zaposlenih konstantno su rasli. Pritom, broj administrativaca nije povećavan, ostao je na istom nivou kao kada je bilo tri puta manje zaposlenih. Te zaposlene je trebalo motivisati i adekvatno nagraditi za rad.

“Pored prestanka važenja uredbi kojima se ograničava neto zarada, u isto vreme je povećana cena sata za obračun zarada i to u tri navrata za godinu dana, povećani su regres i topli obrok”, ističe naš sagovornik.

EKSPERT SAVETUJE: U ovoj valuti treba da čuvate ušteđevinu!

Kako Vujičić objašnjava, pre četiri godine egzistencija “Pro TENT”, ali i ostalih izdvojenih preduzeća, bila je dovedena u pitanje, kao i egzistencija 10.000 radnika i njihovih članova porodice.

Dolaskom Milorada Grčića na čelo EPS izvršena je stabilizacija u EPS kroz centralizaciju u upravljanju, što je dovelo do bolje kontrole i mnogih ušteda. Njegova orijentacija je bila, pre svega, ka državnim privrednim društvima koja su nepravedno davnih dana isključena iz sistema EPS. Grčićevim velikim zalaganjem i upornošću, kao i podršci koju je uspeo da obezbedi u Vladi Srbije, sačuvani su “Pro TENT” i izdvojena preduzeća.

Ministar Momirović za Objektiv: Protežem se koliko je jorgan dugačak

Početkom prošle godine je usledio istorijski momenat, kada je potpisan ugovor između PD “Pro TENT” i JP EPS. To je, prema Vujičićevim rečima, značilo stabilnost i sigurnost za veliki broj obrenovačkih porodica, ali i svetlost na kraju tunela za radnike angažovane preko različitih privatnih agencija u JP EPS širom Srbije jer je stvorena mogućnost da ti radnici budu angažovani preko PD “Pro TENT”, koji im je obezbedio sva prava koja dotad nisu imali.

“Ti radnici, zahvaljujući velikom ugovoru koji smo potpisali sa JP EPS i zahvaljujući razumevanju i nesebičnoj podršci direktora Milorada Grčića, imaju sada daleko veće plate nego što su imali ranije, imaju sva prava koja im daje kolektivni ugovor, imaju regulisan radno-pravni odnos, imaju mogućnost da planiraju svoje živote i to je nešto na šta sam najponosniji”, zaključuje sagovornik.

Jorgovanka za Objektiv: Šta očekuje građane koji kupuju stanove na kredit i uzimaju gotovinske zajmove



Izvor: Objektiv.rs, Srpski telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar