Cilj je da 60 odsto Srbije bude IMUNO na koronu do kraja godine, evo kako će to biti postignuto

Direktorka Instituta za javno zdravlje Milan Jovanović "Batut" govorila o detaljnom planu imunizacije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RTS printscreen

Direktorka Instituta za javno zdravlje Milan Jovanović “Batut”, Verica Jovanović kaže za RTS da je cilj da se ove godine vakcinacijom obuhvati najmanje 20 procenata celokupnog stanovništva, kako bi sa imunitetom koji su postigli delovi populacije koji su preležali kovid, dostigli obuhvat od 60 odsto.

Verica Jovanović je govorila u Dnevniku o planu imunizacije, koja počinje na više od 100 punktova u kliničkim centrima i opštim bolnicama širom zemlje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Direktorka Instituta za javno zdravlje Milan Jovanović “Batut” kaže da je cilj da se ove godine vakcinacijom obuhvati najmanja 20 procenata celokupnog stanovništva, kako bi sa imunitetom koji su postigli delovi populacija koji su preležali kovid, dostigli obuhvat od 60 odsto.

“Danas prema operativnom planu krećemo krupnim koracima dalje u smislu obuhvata zdravstvenih radnika koji rade u najrizičniji zonama odnosno crvenim zonama”, istakla je Jovanovićeva.

To su, kako je dodala, zaposleni u zdravstvenim ustanovama u svim onim bolnicama gde je obuhvat obolelih od kovid bio najveći.

“To su klinički centri u četiri najveća grada u Srbiji, istovremeno kliničko-bolnički centri u Beogradu, Vojno-medicinski centar, potom sve opšte bolnice”, navela je Jovanovićeva.

Dodala je da će se u ovoj nedelji, počevši od danas, imunizacija raditi kontinuirano, osim za Božić.

“Očekujemo da ćemo imati obuhvat od osam i po hiljada zdravstvenih radnika i dve i po hiljade korisnika socijalnih ustanova i zaposlenih u socijalnim ustanovama”, navodi Jovanovićeva.

Napomenula je da će prvo biti vakcinisani ljudi koji nisu preležali kovid, a nešto kasnije i oni koji jesu.



Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar