Dragan je spasao saborce na Košarama, pa poginuo boreći se za još jedan život: Ovako mu se Vrbas odužio

Junak dobio mural sa natpisom "Ajde, braćo, juriš sokolovi"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook printscreen

Heroj Košara Dragan Grubić dobio je mural u Vrbasu. Osim njegovog portreta, imena i godine rođenja i smrti, na muralu je ispisano i: “Ajde, braćo, juriš sokolovi”.

Dragan Grubić bio je pripadnik 53. graničnog bataljona i deo grupe “Gromovi”, koju je oformio vodnik Aleksandar Šarančić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je poginuo 24. marta 2004. godine, vraćajući se iz Kruševca, gde je položio venac na spomenik palim borcima tokom NATO agresije. Kod Paraćina je ispred njega automobil sleteo sa puta i udario u bankinu. Dragan je istrčao kako bi pomogao vozaču, ali ga je, nažalost, udarilo drugo vozilo.

ХЕРОЈ Кошара Драган Грубић добио мурал у Врбасу.

Драган Грубић био је припадник 53. граничног батаљона и део групе…

Posted by Хероји Кошара on Недеља, 03. јануар 2021.

Novim muralom Grubićevi sugrađani prisetili su se njegovih herojskih dela.

“Na Veliki petak, 9. aprila 1999. godine, kod zasednog mesta C3/6, predosećajući da nešto nije u redu, umesto mlađe vojske otišao je sa saborcima po vodu, gde su opazili šiptara sa motorolom. Vratili su se po pomoć i vodnika Vasojevića, nakon čega je usledila borba, gde su šiptari poraženi”, navedeno je na Fejsbuk stranici “Heroji Košara”.

Mnogi i danas smatraju da je ovo bio jedan od odlučujućih momenata u odbrani granice, jer da su pripadnici albanske vojske tada otišli iza leđa našoj vojsci, ona bi bila u veoma nepovoljnom položaju.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar