JAKO JE DOBAR

Sapun od KOZJEG MLEKA: Ovo je razlog zašto treba svakodnevno da ga koristite

Pravi izbor za negovanu kožu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/pvproductions

Pravilna i tela veoma je važna u svakom životnom dobu i u svim vremenskim prilikama. Koža je najveći i najizloženiji organ, pa je važno nanositi proizvode koji će je održati čistom, hidriranom i sjajnom. A evo šta sapun od kozijeg mleka može doneti.

Pre izbora kozmetičkih proizvoda dobro je posavetovati se sa kozmetičarem ili dermatologom, kako bi oni bili idealni za vas. Međutim, sa nekim sastojcima nema greške, a naša preporuka je sapun napravljen od kozjeg mleka. Zbog svog blagotvornog dejstva na kožu, odličan je izbor bilo gde i bilo kada. Verujemo da ste ga već isprobali, ali za slučaj da niste, u nastavku saznajte njegova svojstva.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kozje mleko je bezvremeno i uvek u službi lepote. Opstalo je vekovima… Širom planete, žene su se odlučivale za njega kada su želele da ugode koži. Danas postoji podatak da ga je čuvena austrijska carica Elizabeta II, poznatija kao Sisi, svakodnevno koristila tokom dnevne rutine da bi održala lep i mladolik izgled, i takođe se kupala u njemu.

Prepoznat širom planete, sapun od kozjeg mleka pogodan je za osetljivu kožu, te ona postaje svilena na dodir. U svom sastavu sadrži amino-kiseline, koje se u sličnom obliku nalaze i u majčinom mleku. Vitamin A i antioksidansi predstavljaju pravi koktel koji prija koži.

Foto/Freepik/freepik

Odličan je saveznik u borbi protiv starenja i pruža maksimalnu hidrataciju, čak i izuzetno suvoj koži. Stanovnici nordijskih zemalja redovno koriste upravo kozji sapun, jer su prepoznali da sprečava iritacije. Ne treba zaboraviti ni njegovo umirujuće dejstvo koje pogoduje koži i ublažava, ili uklanja oboljenja kao što su dermatitis, ekscem ili psorijaza. Sve u jednom, prirodni lek i nezaobilazni deo preparata za negu tokom zime.



Izvor: Objektiv.rs, ddl.rs, citymagazine

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar