OBJEKTIV INTERVJU – Jovan Simić: Priča o planovima najboljeg kluba u Srbiji! (VIDEO)

Pomoć drugima, podizanje sveti o čuvanju prirode, angažovanje lokalne zajednice, kvalitetno druženje i fudbal kao sredstvo za širenje osmeha su manifest FK Miljakovca. 

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: FK Miljakovac

Tračak svetolsti se pojavio u ružnoj svakodnevnici srpskog fudbala, a on nam stiže iz jednog lepog beogradskog naselja. Čovek koji je sinonim za humanitarni rad, Jovan Simić, je zajedno sa svojim drugovima osnovao fudbalski klub Miljakovac.

Radnička klasa je ustala, tako vole da kažu za sebe Miljakovčani. Podsetili su nas na prave vrednosti fudbala, na mogućnsot da spaja i zbližava ljude. Zaboravili smo svi koliko fudbal može da bude lep, koliko osmeha može da donese. Srpski fudbal nas je godinama unazad terorisao ružnim stvarima, svađama, saopštenjima, nameštaljkama i raznim drugim spletkama, pa je Miljakovac došao kao pravo osveženje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Povezali su humanitarni rad i najlepšu igru sa loptom. Podigli su lokalnu zajednicu i pokazali nam put kako svaki kraj može da bude rasadnik dobre energije i kvalitetnih ljudi. 2020. godina nam je donela mnogo crnila, depresije, lošeg raspoloženja, ali na svu sreću Miljakovčani su se pojavili u ovoj tmurnoj stvarnosti i objasnili Srbiji da je ključno kako gledate na svet.

Pomoć drugima, podizanje sveti o čuvanju prirode, angažovanje lokalne zajednice, kvalitetno druženje i fudbal kao sredstvo za širenje osmeha su manifest FK Miljakovca.

“Moramo biti zadovoljni svime što smo napravili, sa obzirom na to da smo aktivnosti započeli u septembru 2020. godine, kada smo napravili prvi trening našeg kluba koji je ujedno bio i humanitarnog karaktera. Stručni štab FK Voždovac predvodio je ceo trening, momci donirali sredstva za lečenje dece od raka kako bi učestvovali na njemu, tako da je to bilo zaista sjajno. Odigrali smo nekoliko humanitarnih utakmica, sakupljali novogodišnje paketiće za dom za mlade ometene u razvoju koji se nalazi u Užicu i napravili nekoliko interesantnih humanitarnih akcija koje smo usmerili za pomoć za lečenje malom Oliveru Pal Gajodiju kome je potrebno dva miliona evra za lečenje”, rekao je Jovan Simić za Objektiv.rs.

Od osnivanja Miljakovca je prošlo oko tri i po meseca, a već je postao prepoznatljiv brend u Srbiji. Mnogo zanimljivih akcija su uradili Simić i ekipa, a očekuje se da ih još više bude u budućnosti, kada prođe pandemija koronavirusa.

“Verovatno prvi humanitarni trening, kao prva akcija, pa zatim i izrada posebne statute za najboljeg igrača kluba koji smo ponudili na humanitarnu aukciju, a zatim mi kao klub otkupili i donirali sredstva za lečenje malog Olivera. Dejan Stanković nas je takođe podržao u ovoj akciji i jako je bitno imati podršku tako sjajnih ljudi. Naravno, mi smo tu zbog humanitarnih akcija ali i zbog menjanja atmosfere u srpskom fudbalu, tako da nam jako znači kada nakon utakmice, ljudi iz suparničkog kluba pohvale naš odnos na terenu, van terena kao i komunikaciju koju imaju sa nama. To govori da smo na pravom putu”.

Još jedna stvar po kojoj se Miljakovčani razliku je trener. “Zelene” sa klupe predvodi Petar-Vuk Novaković, devetnaestogodišnji fudbalski trener koji je dobio poverenje Uprave kluba sa Miljakovca. Reč je o drugom najmlađem treneru u istoriji srpskog fudbala.

Inovativni, drugačiji i zanimljivi, takvi su Miljakovčani, koji za sledeću godinu najavljuju velike stvari.

“Naravno, spremamo nove projekte, kao i uvek one koje će da pokrenu javnost i da koriste fudbal u najbolje moguće svrhe.Sačekaćemo razvoj situacije sa virusom korona, i onda se nadam da ćemo moći apsolutno da se posvetimo svim planovima i da ih ispunimo. Javnost će biti svakako blagovremena obaveštena, i pozitivno iznenađena”; zaključio je Simić u razgovoru za Objektiv.rs.

PIŠE: Blažo Komnenić

Najbolji klub u Srbiji: Dejan Stanković uručio trofej Miljakovčanima!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar