Porsche za istoriju: Upoznajte šampiona Dakara iz prošlog veka (VIDEO)

Imao je nezamislivu opremu i pomoćne sisteme za ono vreme

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube / Porsche

Čuveni Dakar reli održava se poslednjih 40 godina, a poznat je po teškim/izazovnim deonicama, uključujući pustinju Saharu.

U početku je vožen od Pariza do Dakara, međutim, usled raznih, pretežno političkih uticaja, putanja, polazište i cilj menjali su se tokom godina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ova trka izaziva vozače i proizvođače, koji pokušavaju da izrade šampionski model, pomerajući granice u industriji. Tako je, nedavno, proslavljeni Prodrive predstavio moćni BRX Hunter.

Sjajni rezultati

Danas se vraćamo u prošlost, kako bi upoznali nekadašnjeg šampiona – Porsche 959, koji je “krstario” bespućima 80-ih godina prošlog veka, prenosi Motor1.

Imao je sofisticiranu opremu, računar i sisteme za asistenciju vozaču, što je u ono vreme bilo nezamislivo. Pogonsku jedinicu činio je twin-turbo redni šestocilindraš, jačine 444 KS. Snaga se prenosila preko 6-stepenog manuelnog menjača.

Jedinstveni četvorotočkaš pružao je sjajne mogućnosti i doneo drugi i prvu poziciju nemačkom proizvođaču 1986. godine. U narednom video-prilogu, saznaćete najvažnije detalje o modelu 959.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar