HEMOFARM

Ovako se brani zdravlje: Snabdevaju nas lekovima, pomažu zdravstvenim ustanovama, brinu o ljudima

"Hemofarm je i u ovoj jubilarnoj godini kada obeležava 60. rođendan, potvrdio svoju lidersku poziciju, ali pre svega na delu pokazao šta znači borba za zdravlje ljudi ", generalni direktor Hemofarma dr Ronald Zeliger

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: PR

Godina koja je na isteku, globalno je donela neočekivana iskušenja. Borba protiv Covida-19 postalo je prioritetno pitanje broj 1 u celom svetu.

U takvoj 2020. godini, obeleženoj pandemijom koronavirusa, Hemofarm je u nikad zahtevnijem ambijentu uspeo da na vreme, u potrebnoj količini i u očekivanom kvalitetu proizvede i isporuči lekove na tržišta Srbije i širom sveta, što kompanija ocenjuje kao svoj najveći poslovni uspeh tokom prethodnih meseci. Potvrda za Hemofarmov rad stigla je i od matične kompanije Štada koja je u okviru Grupe upravo srpsku kompaniju nagradila za uspešno funkcionisanje lanca snabdevanja u 2020.

Hemofarm je i u ovoj jubilarnoj godini kada obeležava 60. rođendan, potvrdio svoju lidersku poziciju, ali pre svega na delu pokazao šta znači borba za zdravlje ljudi. Od nas se i u vremenima najvećih kriza očekuje da nesmetano radimo i obezbedimo redovno snabdevanje tržišta lekovima. Upravo zato, tokom cele godine naš cilj je bio da obezbedimo sigurne uslove za rad zaposlenih i da proizvedemo dovoljno lekova za sve – kako za naše građane u Srbiji tako i za potrošače u Evropskoj uniji, Rusiji i dr. Radili smo udarnički i iskreno verujem da su naši zaposleni zajedno sa zdravstvenim radnicima i farmaceutima bili na prvoj liniji odbrane zdravlja. Upravo zato sam mnogo zahvalan svim ljudima u Hemofamu, u proizvodnim centrima, na terenu kao i onima koji su iz svojih domova pokazali šta sve zajedno možemo da postignemo“, ističe generalni direktor Hemofarma dr Ronald Zeliger.

Ronald Zeliger/Foto: Hemofarm PR

Ukoliko poslovne rezultate u ovoj netipičnoj godini poredimo sa onim ostvarenim u 2019, Hemofarm je uvećao obim proizvodnje uz održani nivo od 280 miliona pakovanja. Naime, povećan je obim proizvedenih jedinica za šest odsto tako da je ove godine u Hemofarmovim pogonima proizvedeno 6,5 milijardi tableta i drugih formi.

Uprkos teškoćama koje je Covid-19 doneo u poslovno okruženje, Hemofarm je uspeo da na tržište plasira i 17 novih proizvoda poput leka za terapiju umerenog do teškog akutnog i hroničnog bola kod odraslih (molekul tapentadol), a za pacijente koji boluju od osteoporoze najsavremeniji lek iz ove terapijske oblasti, biosimilar teriparatid. Midol Protect 75, Probiotic Daily, Magnetrans Duo samo su neki od novih proizvoda u portfoliju kompanije.

Hemofarm je tokom vanrednog stanja zaposlenima koji su svakodnevno radili na proizvodnim lokacijama, isplaćivao stimulaciju od 10 odsto plate, a imajući u vidu posledice koje pandemija ostavlja ne samo na fizičko već i na mentalno zdravlje ljudi, kompanija je zajedno sa Hemofarm fondacijom sprovela program psihološke podrške za zaposlene. Ovaj program obuhvatio je individualne razgovore sa psihologom, tribine i radionice sa psiholozima, kao i brojne stručne tekstove dostupne na internom portalu.

Poznato je da Hemofarm redovno pomaže zdravstvene i druge institucije, a to je bilo posebno važno u vreme aktuelne pandemijske krize. Štada i Hemofarm su Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, zemljama u kojima imaju proizvodne pogone, donirali 150 medicinskih monitora u vrednosti od oko 400.000 evra. U isto vreme, Hemofarm fondacija je sa pet miliona dinara u borbi protiv koronavirusa podržala Šabac i Vršac, gradove u kojima kompanija ima proizvodnju u Srbiji. Dodatno, za zdravstvene radnike u 18 domova zdravlja u BiH donirana je i zaštitna oprema u vrednosti od 20.000 evra.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar