OBJEKTIV INTERVJU Dete Partizana, a čeka poziv s Marakane: Svi znaju za moja osećanja prema Zvezdi!

"Klub ima jako dobru organizaciju i ljude koji znaju šta hoće...", rekao je između ostalog as Čukaričkog u razgovoru za naš portal

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport/Nenad Mihajlovic/Pedja Milosavljevic

Nisu fudbal u Srbiji samo Crvena zvezda i Partizan. Ne igraju kvalitetni fudbaleri samo u ta dva tima, a pravi primer za otvaranje novih vidika je – Čukarički.

Klub sa Banovog brda bogate tradicije poslednjih godina beleži sjajne rezultate – kako u fudbalskom, tako i smislu finansija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Poznati su vam unosni transferi u zadnjih nekoliko godina, kada je Čukarički prodavao mlade talente u jake lige, za još jači novac.

Slobodan Tedić, Petar Mićin, Andrija Pavlović, Samjuel Ovusu, Nikola Stojiljković i još mnogi drugi su stasavali na terenima popuarne Čuke i tu se izborili za mesto pod suncem, a zatim i nastavak karijere.

I dan danas Čukarički u timu ima izuzetne mlade i perspektivne igrače. Tu su Vidosavljević, Kamenović, Šapić, Petrović, ali jedno ime već godinama “bode oči” – Veljko Birmančević.

Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Krilni fudbaler koji je Partizanovo dete je u zadnje vreme prosto eksplodirao i svojim fudbalskim sposobnostima zaludeo mnogobrojne skaute klubova, koji bi želeli da ga imaju u timu.

Pored neverovatne brzine, odlikuju ga i izuzetan dribling, odlična tehnika, pa i njuh za gol. Dovoljno, da odradimo zanimljivu priču sa budućim reprezentativcem naše zemlje.

Čukarički ponovo igra dobro, kako vidiš prvi deo sezone?

“Mi smo klub koji želi da se bori za vrh tabele. Kada pogledate našu trenutnu poziciju, a to je četvrto mesto – to nije loše, ali mislim da mi treba da težimo još boljem. Imali smo problem igranja na gostujućem terenu, ali imam utisak da polako postajemo ono što želimo. Da igramo bolje, da se bolje razumemo… Jednostavno, mi treba da težimo još boljoj formi, boljim igrama, većem broju bodova. Treba da budemo još više takmičarska ekipa. Imam dobar osećaj da idemo ka tome.”

Foto: partizan.rs

Ponovo si u sjajnoj formi. Da li ti je krivo što se završava polusezona?

“Ne gledam na taj način. Fudbaler treba da iskoristi prilike koje mu se ukažu. Već razmišljam kako da u sledećem delu sezone budem još bolji. Stalno se igre napadača gleda kroz golove, oni su bitni, ali ne bih voleo da se moja igra samo gleda kroz golove. Treba i asistirati, i braniti se i privlačiti protivnike na sebe i tako oslobađati prostor saigračima. Naravno, golovi su nešto posebno, i priznajem da su mi jako važni. Kada se da gol, tu nema podpitanja.”

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Promena trenera je dobro uticala na ekipu, ali ne treba zanemariti uticaj Veselinovića koji je mnogo toga dobrog doneo. Kakav ti je bio rad sa njim?

“Svakako da je rad Veselinovića značajan za naše rezultate. Naravno da ima uticaj, bilo bi neverovatno da nema. Zaista sam zadovoljan saradnjom sa njim. ”

Ivan Tomić te je kao klinca prekomandovao u prvi tim Partizana. Kakva su ti sećanja na taj period i šta se desilo pa nisi ostavio veći trag u Humskoj?

“Prošlo je skoro pet godina na debija u Partizanu. Klub me je poslao na pozajmicu u nekoliko klubova i potom sam stigao na Banovo brdo. Nisu se stvari namestile, ali ne vraćam se na staro i treba gledati napred. Naučio sam mnogo iz te situacije i bio je to deo sazrevanja i odrastanja. Idemo dalje. ”

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Letos se pominjao Ferencvaroš, a zimus Zvezda, ali ti si odlučio da ostaneš na Brdu i doneo ispravnu odluku. Da li postoji problem igranja u nazovi “malom klubu”?

“Za mene Čukarički nije mali klub. To je moj klub. Svakako treba videti i kakve su ambicije kluba i koje su moje ambicije. Naravno da gledam ka budućnosti, ali najvažnije je da daš sve od sebe danas i sada. Samo tako se može napredovati.”

Kakvi su tvoji dalji planovi? Da li bi prihvatio poziv sa Marakane ako bi stigao? Čini se da te mnogi vide kao idealnog igrača za Zvezdu, pogotovo što podsećaš na Radonjića.

“Planovi su da napredujem. Radim, treniram, razvijam stvari koje mogu da unapredim. Nemam potrebe da pričam o svojim osećanjima prema Zvezdi. To svi znaju. Zvezda je naš najveći klub, klub koji volim i za koji navijam. Ja samo želim da napredujem, da igram što više, da dobijem priliku u A reprezentaciji gde želim da se dokažem takođe. Što se kluba tiče, o tome razmišljaju moji agenti, naravno, pričamo. Bitno je da se pogode mnoge stvari, da moja igra odgovara klubu, da meni odgovara kako igra moj klub. Da Čukarički bude zadovoljan. Ali znate kako, kada igrač igra dobro i redovno, tu najčešće nema nikakvih problema. ”

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Čukarički već godinama “štancuje” mlade talente. Nije ni čudo što ga mnogi zovu najbolje organizovanim klubom u Srbiji. Koja je tajna?

“Klub ima jako dobru organizaciju i ljude koji znaju šta hoće. Čukarički mnogo pažnje obraća na mlade igrače, znate i sami da sada na nas gledaju i najpoznati evropski klubovi. Rad. Dobar rad. Tu je tajna. ”

Sa kojim igračem voliš da se porediš, čiji stil igre najviše preferiraš?

Iskreno, ne volim da se poredim sa drugima. Ima igrača koje volim da gledam i čija igra igra mi se dopada kao na primer Mesi, on je savršenstvo i milina ga je gledati. Nejmar takođe.”

piše: Nikola Husein



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar