DONETA ODLUKA

Uvedena VANREDNA SITUACIJA u još jednoj opštini u Srbiji: Sve veći broj novoinficiranih lica

U opštini navode da su iz sopstvenih sredstava angažovali još jednog lekara i vozača saniteta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-Stock/Dušan Milenković

Usled pogoršanja epidemilošske slike i sve većeg broja novoinficiranih lica, Opštinksi krizni štab u Ćićevcu uveo je vanrednu situaciju u ovoj opštini.

Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje Kruševac preporučili su poooštrene mere za opštinu u kojoj je do sada od početka epidemije registrovan 261 slučaj KOVID-19.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Među novooinficiranim licima iz Rasinskog okruga je prema poslednjim pristiglim rezultatima čak 16 iz Ćićevca, što je ozbiljan broj za malu opštinu.Procene stručnjaka su da će se loš trend rasta novobolelih nastaviti i u narednim danima. Prema zvaničnim podacima na teritoriji opštine dva smrtna slučaja se dovode u vezu sa novom virusnom infekcijom.

U opštini navode da su iz sopstvenih sredstava angažovali još jednog lekara i vozača saniteta,a uz podršku donatora postavljene su i barijere u čekaonici i u samoj ordinaciji KOVID ambulante u Domu zdravlja, tako da su sada potpuno odvojeno kretanje KOVID pozitivnih pacijenata i drugih lica kojima je potrebna pomoć lekara.

Uvodi se NOVI SET MERA nakon 15. decembra: Iz Kriznog štaba objašnjavaju detalje

Ćićevac je treća opština u Rasinskom okrugu u kojoj je na snazi vanredna situacija, a još pre dva meseca, to su učinile opštine Trstenik i Aleksandrovac.U Rasinskom okrugu je od početka epidemije virus korona potrvđen kod 6.364 lica.

Objavljeni su najnoviji podaci o koronavirusu u Srbiji: Zaražene 6.534 osobe, 319 na respirtoruIzvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar