VIDEO

Ovog čoveka su u bolnicu prevezli DIZALICOM i srušili zid od kuće da bi ga izveli, evo i zašto (VIDEO)

50 ljudi učestvovalo u akvciji spasavanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube

Francuz Alan Panabijer (53) godinama je bio zarobljen u svojoj kući u Perpinjanu zbog svoje kilaže. Imao je čak 300 kilograma. Kada je konačno morao da bude podvrgnut operaciji, nastao je pravi problem. Medicinski radnici nisu znali kako da ga transportuju do bolnice.

Tako je započeta evakuacija” u kojoj je učestvovalo čak 50 ljudi, ali i građevinska dizalica. Srušen je i deo zida zgrade u kojoj pacijent živi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Panabijer ne može da ide stepenicama, a ne može ni da prođe kroz vrata, pa je morao da bude angažovan čitav tim policajaca, vatrogasaca i medicinskih radnika.

S obzirom na to da je u ovom istorijskom delu Perpinjana razmak između zgrada uzak, kran je bio postavljen u susednoj ulici. Ispod Alenovog prozora spušten je kontejner čiju stabilnost je obezbeđivalo posebno vozilo. Kontejner je, zatim, podignut do visine prozora. Prethodno je morao da bude srušen deo zida, da bi u njega mogao da bude ubačen pacijent.

Delikatna “evakuacija” se uspešno završila.

Poziv u pomoć: U toku je AKCIJA spašavanja četiri žene kod Đerdapske klisure (FOTO)

Lekari su već čekali spremni, jer su prethodno dijagnostikovali otežano disanje pacijenta i zaključili da mora na operaciju.

Panabijer će biti operisan u Univerzitetskoj bolnici Monpelje, a onda će biti prebačen u rehabilitacioni centar gde bi trebalo da provede nekoliko nedelja.

Spasili smo ljudski život, a to je uvek veliko zadovoljstvo“, izjavio je njegov advokat Žan Kodonjes koji je krajem oktobra uputio pismo ministru unutrašnjih poslova, a onda podneo i tužbu za nepriticanje u pomoć osobi u opasnosti.



Izvor: La Provence.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar