Možete ih jesti dok su vruće.
Ili ih ostaviti za kasnije.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Šta god odlučili, pogačice sa kulenom i kačkavaljem će biti sveže čak i sutra dan.
Ne brinite, priprema nije komplikovana i neće vam oduzeti previše vremena, ali će njihov miris, garantovano, podići iz kreveta i najveće spavalice.
Sastojci:
1. 3 šolje brašna
2. 1 prašak za pecivo
3. 1 ravna kašičica soli
4. 1 šolja jogurta
5. Pola šolje maslinovog ulja
6. Susam
7. Kulen, kačkavalj

Priprema:
Pomešajte suve sastojke, a zatim dodajte jogurt i ulje. Dobro zamesite, sve dok ne dobijete glatko testo. Ukoliko smesa zatraži više tečnosti, slobodno dodajte malo vode. Podelite testo na manje jufkice. Razvucite ih ručno i na sredinu stavite komadiće kulena i kačkavalja. Testo preklopite i oblikujte pogačice. Propržite susam da dobije zlatnu boju, a gornji deo pogačice premažite vodom, pa umočite u činiju sa susamom da se zalepi. Pecite ih u plehu na oko 200 stepeni, oko pola sata.
Komentari (0)