Domaćin iz Niša slao gole slike čoveku u koga se zaljubio, a onda je usledila DRAMA kakvu nije ni sanjao

Petar je osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivice i dobio je minimalnu kaznu za ucenu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/4711018

Vrščanin Petar M. (24) osuđen je na godinu dana zatvora jer je zaveo iz Niša (52), pa mu iznudio 10.000 evra, preteći mu da će objaviti njegove slike i snimke.

Petar je osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivice i dobio je minimalnu kaznu za ucenu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs 

Kako se saznaje, Petar je uhapšen u septembru prošle godine, kada je protiv njega najpre podneta krivična prijava za iznudu. Međutim, tokom istrage ustanovilo se da je zapravo reč o klasičnoj uceni, pa je delo prekvalifikovano. Shvativši da protiv njega postoje neoborivi dokazi, Petar je odlučio da izbegne suđenje, pa se nagodio sa Osnovnim javnim tužilaštvom i dobio je samo godinu dana robije. Prema rečima izvora iz istrage, Petar je početkom prošle godine zaveo starijeg muškarca iz okoline Niša, koji je ugledan poljoprivrednik i domaćin, ali je krio svoje sklonosti ka istom polu.

“Najpre su komunicirali preko Fejsbuka, a zatim su razmenili brojeve telefona i počeli da razgovaraju preko Vajbera. Nišlija je, misleći da je našao srodnu dušu, priznao da je naklonjen muškarcima, pa je Petru počeo da šalje fotografije i video-snimke na kojima je nag. Za to vreme uspostavio je vezu sa još nekim mladićima sa Fejsbuka, ne sluteći da se radi o lažnim profilima, koji takođe pripadaju Petru”, kaže naš izvor.

Ucena preko Fejsbuka

Prevejani Vrščanin je shvatio da može da uceni naivnog čoveka, pa je napravio novi profil na Fejsbuku, na kom se predstavio kao policajac.

“Glumeći policajca, Petar je kazao Nišliji da je u velikom problemu, ali da će mu on pomoći, uz naknadu. Ubedio je prepadnutog čoveka da je uspeo da sazna da se neki prevaranti spremaju da ga ucenjuju, te da će on to sprečiti za 500 evra. Nišlija je odmah pristao, iz straha da u njegovom selu ne pukne bruka, pa je preko Post neta navodnom policajcu poslao 500 evra”, objašnjava naš sagovornik.

Međutim, ova uplata je samo dodatno otvorila apetit ucenjivaču, koji je nastavio da mu traži pare, a Nišlija je pristajao na sve, samo da bi sačuvao svoju tajnu.

“Petar je na kraju “otvorio karte” i priznao je Nišliji da su slike i snimci kod njega i počeo je otvoreno da mu preti da će ga uvaliti u nevolju. Pretio mu je: “Pokazaću video-snimke tvom ocu i bratu, svi će saznati!” Osim toga, Petar je znao da Nišlija ima vredne poljoprivredne mašine, i zahtevao je od njega da sve to proda da bi ga isplatio. Nišlija je iz očaja podigao kredit samo da bi namirio ucenjivača, ali se njegova agonija produžavala unedogled. Poslao mu je ukupno više od 10.000 evra”, kazao je naš izvor.

Kad je konačno shvatio da je priteran uza zid, Nišlija je u septembru prošle godine odlučio da svog mučitelja prijavi policiji.

“Bilo mu je nelagodno kad je došao u policiju, ali je ispričao svoju muku i zatražio je pomoć. Policajci su mu rekli da ucenjivaču i sledeći put plati traženu sumu, kako bi bio uhvaćen na delu. Kada je Nišlija javio Petru da mu je poslao još para preko Post neta, Vrščanin je požurio u poštu da podigne novac, ali čim je to učinio, stavljene su mu lisice na ruke”, ispričao je  izvor.

Sud cenio olakšavajuće okolnosti

Minimalna kazna za ucenu je šest meseci zatvora. Međutim, prema zakonu, ukoliko je korist stečena ucenom veća od 450.000 dinara, najmanja predviđena kazna je jedna godina zatvora. Sud je prilikom odlučivanja o kazni za Petra uzeo u obzir da je on mlad čovek, da se pokajao i odlučio da prizna krivično delo, pa mu je izrečena minimalna kazna.



Izvor: Informer

Komentari (1)

Ostavite komentar