Sada je i zvanično: Imenovani ministri u Krivokapićevoj VLADI, a ovo mesto pripalo je Dritanu!

"Vladu čine jedan ili više potpredsednika. Opredelio sam se da imam samo jednog potpredsednika i taj potpredsednik je Dritan Abazović", rekao je Krivokapić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Zdravko Krivokapic
foto EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Mandatar Zdravko Krivokapić predstavio je konačan prijedlog za sastav 42. Vlade Crne Gore, a za ministra odbrane predložio je magistra Oliveru Injac, a za ministra unutrašnjih poslova prdložio je advokata i političkog analitičara Sergeja Sekulovića.

“Vladu čine jedan ili više potpredsednika. Opredelio sam se da imam samo jednog potpredsedika i taj potredsednik je Dritan Abazović“, rekao je Krivokapić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na pitanje zašto je odustao od Abazovića za Ministarstvo odbrane, Krivokapić je kazao da je njegova namera bila da, u cilju racionalizacije uprave, potpredsednik Vlade bude i na čelu jednog resora. Međutim, kako ističe, nije bilo konsenzusa političkih subjekata za to rešenje.

“Od trenutka kada je postalo jasno da sve političke stranke, izuzev URE, imaju jasan stav da je to diskriminacija, ja sam odlučio da poštujući princip časti i pravičnosti, mesto potpredsednika ponudim Abazoviću, a da ostala mesta ponudim ekspertima”, objasnio je Krivokapić.

On je na konferenciji u Podgorici kazao da je razgovarao sa više kandidata za tu poziciju, između ostalih sa vlasnikom kompanije Cerovo Goranom Đurovićem koji se u medijima danas pojavio kao rešenje za ministra odbrane.

Đurović je redak čovek koji se pokazao u svojoj profesiji sa kojima sam ja razgovarao. Ima izuzetn rezultate, dobrotvor i menadžer. Naravno da bismo imali reprezente koji treba da iskažu najveću vrijednost evro-atlantskih integracija ministar odbrane mora da ima kvalifikacije. Injac je napisala veliki broj radova i učestvovala je u izradi stratgeoja bezbednosti, ne kao pripadnik DPS nego kao ekspert. Prepoznataje kao neko ko je jedinstven i ne možete da nađete u tom dijelu nekog ko može da se poredi sa njim”, rekao je Krivokapić.

Injac, kako je kazao, govori dva jezika.

“To je mera koju treba da iskažemo kada su u pitanju integracije i u delu koji se tiče diplomatija, jača je nego što se čini”, objasnio je Krivokapić.

Krivokapić je saopštio kompletan spisak ministara buduće Vlade:

Predlozi mandatara su:

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija – Tamara Srzentić

Ministarstvo odbrane – Olivera Injac

Ministarstvo unutrašnjih poslova – Sergej Sekulović

Ministarstvo ekologije – Ratko Mitrović

Ministarstvo vanjskih poslova – Đorđe Radulović

Ministarsvo ekonomskog razvoja – Jakov Milatović

Ministarstvo kapitalnih investicija – Mladen Bojanić

Ministarstvo poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede – Aleksandar Stijović

Ministarstso prosvete nauke kulture i sporta – Vesna Bratić

Ministarstavo zdravlja – Jelene Borovinič Bojović

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja – Milojko Spajić

Ministarstvo pravde i manjinskih prava – Vladimir Leposavić

“Naša vizija je properitet, kvalitet života svakog građanina na nivou evropskog standarda”, poručio je Krivokapić.

On je rekao da se kandidati svaka dva dana sastaju kako bi iznašli najbolja rešenja za trenutnu situaciju.

“Mi u Crnoj Gori nikoga nećemo da delimo. Pozivam sve, posebno medije da zajednički dođemo do najboljih rešenja. Ovo je pitanje svih nas, jer mi zatičemo vrlo negativno stanje, pokušajmo da nađemo zajednički imenitelj i da pokažemo da možemo da imamo rezultat”, poručio je Krivokapić.

On je rekao da ovu Vladu ne sastavlja niko do premijera.

“Hipoteza koja je jedina mera izbora ovih kandidata je kompetentnost. Nijedan od kandidata nije moj prijatelj, niti rođak. Zasigurno kad bi svako od nas pojedinačno sastavljao ovu Vladu sastavio bi je drugačije”, poručio je Krivokapić.

Krivokapić je ranije najavio da će do danas dostaviti Skupštini program i predlog sastava vlade.



Izvor: Pobjeda

Komentari (1)

  1. Crnogorci ;MI TO U SRBIJI KAZEMO " SJAHAO MURTA UZJAHAO KURTA"!Lose vam se pise i sa ovima sve nacionalista do montenegrosa .A o povlacenju PRIZNANJA KOSOVA BICE IDUCE GODINE KAD STISNE GLAD A FURESTA NI OD KOROVA!

    Odgovori

Ostavite komentar