Stanković hvalio igrače posle pobede: “Čestitam na fenomenalnoj borbi, svi su odigrali perfektno” (FOTO)

Šef stručnog štaba crveno-belih govorio je i o taktici koju je postavio za meč protiv Genta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FK Crvena zvezda

Ostvarila je Crvena zvezda još jednu veliku evropsku pobedu, a ovog puta savladan je Gent u Belgiji rezultatom 2:0. Ponosan posle utakmice na igrače koje trenira bio je Dejan Stanković.

“Čestitam igračima na fenomenalnoj borbi. Rekao sam juče da se nećemo braniti, a ako smo to uradili, onda je to bilo organizovano. Dobro smo spremili utakmicu, čekali naše šanse i iskoristili ih. Polako idemo ka cilju i ka tome da proleće provedemo u Evropi. Pobedu bih posvetio igračima koji su ostali u Beogradu, što zbog korona virusa, što zbog povreda i umora. Videli ste i sami da nisam lagao kad sam rekao da smo tim i da su za mene svi starteri. To smo pokazali danas, pobedom protiv Genta na njihovom terenu. Još jednom čestitam igračima i svima koji su uz nas i koji nam pružaju podršku u dobrim i teškim trenucima”, počeo je Dejan Stanković.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Detaljnije je šef stručnog štaba crveno-belih govorio o taktici koju je postavio.

“Zašto dati protivniku mogućnost da te kazni u onome u čemu je najbolji? U slučaju Genta to je brzina i igra iza leđa. Trudili smo se da im usporimo napad, kao u košarci, da im ne dozvolimo da kreiraju bilo šta. Polako smo postavljali blokove, spuštali se. Svako je ispunio ono što je traženo i zaista smo bili svesni odakle mogu da nam zaprete”.

Dejan Stanković je postao prvi trener Crvene zvezde koji je uspeo da pobedi u Belgiji.

“Fenomenalno. Sjajan podatak. Lepo je pisati istoriju sa Zvezdom, mislim da je to san svakoga ko dođe u klub, bilo da je rukovodilac, trener, igrač. Jedni bez drugih ne možemo, drago mi je što smo napravili sjajnu grupu gde svi imamo zajednički cilj. Idemo korak po korak ka istoriji”.

Istakao je Stanković da će crveno-beli maksimalno pristupiti i narednim evropskim utakmicama.

“Dočekujemo Hofenhajm u sledećoj utakmici na našem terenu. Sve je moguće, dokle god postoji šansa da budemo prvi, moramo da verujemo u nju. Ne smemo da spuštamo gard, jer još uvek ništa nije završeno. Upravo je zato fudbal interesantan, jer je čudna igra. Sa ovakvim pristupom, željom, voljom i organizacijom, imamo pravo da se nadamo svemu”.

Foto: FK Crvena zvezda

Šef stručnog štaba pohvalio je i Aleksu Vukanovića, koji se našao na nesvakidašnjoj poziciji i pokrivao maltene čitavu levu stranu.

“Rekao sam mu da je samo potrebno da mi veruje. Pričali smo protiv Vojvodine i tada sam mu otkrio da razmišljam o tome da igramo sa tri igrača u odbrani i da se psihički spremi, te da samo bude pažljiv i upija sve što radimo na treninzima. Nije to bila opklada, samo sam bio ubeđen da će to odraditi vrhunski i bio sam u pravu, odigrao je perfektno. Drago mi je što su to prepoznali saigrači, a izmena na poluvremenu Genta, govori u prilog tome koliko je dobar bio”.

Nije Stanković štedeo reči hvale ni za Njegoša Petrovića čiji je pogodak u 53. sekundi otvorio meč na najbolji mogući način za Crvenu zvezdu.

“Ekipa izbaci pojedinca. Svi su odigrali perfektno, i ovo je zaista bila teška taktička utakmica. Mnogo borbe, a Petrović je delovao baš zrelo u sredini terena protiv nezgodnog protivnika. Žao mi je što nije završio utakmicu, i što je zbog jakog udarca koji je dobio, morao da izađe sa terena. Ipak, za mene je njegova večerašnja igra samo potvrda da je pred njim blistava karijera”, zaključio je trener Stanković.

Moćna Zvezda slavila u Belgiji: Borjan začarao mrežu, rezervisti odradili lavovski posao! (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar