Ivan je SUPERDEKA: Ima 90 godina i preležao je koronu! Ovo je njegov recept za dug i lep život (VIDEO)

Vitalni devedesetogodišnjak mirno s porodicom živi u Lovreću i starosti se ne prepušta! Drugačije ne zna. Trenira i pobeđuje ceo život

Foto: Printscreen/Facebook/HRTVijesti

Ivanu Mustapiću sport je u krvi. Iako je na pragu desete decenije živi svoje zlatne godine. Oduvek je bio najbrži, u krosu, zatim u maratonu bio je jedan od najboljih u Hrvatskoj, a osvajao je nagrade i u celoj Evropi. Nedavno je preležao zarazu korona virusom, ali od sporta ne odustaje i dodaje da je nekada radio po stotinak sklekova, sada malo manje, ali dovoljno da nadmaši i mlađe od sebe.

Kod žustrog nesalomljivog deka Ivana Mustapića nema puno sedenja. Iako teško povređen na radu u Nemačkoj, nema mira. Isteže se, hoda, piše “HRT”.

“Uništila me korona, skroz me srozala”, govori.

Srozala ga je tako da je pred televizijskom kamerom, s minimalnim zagrevanjem, kao od šale uradio – tridesetak sklekova.

“Sada ne mogu puno da ih uradim. Možda bi mogao 20-50”, rekao je.

Vitalni devedesetogodišnjak mirno s porodicom živi u Lovreću i starosti se ne prepušta! Drugačije ne zna. Trenira i pobeđuje ceo život.

“Nikada nije pušio, nikada nije pio. Sportom se, znači, godinama bavio, zdravo je živeo, nevesta mu uvek daje hranu, kozje mleko, sireve i tako”, rekao je njegov sin Srećko Mustapić.

Za 42 maratonska kilometra Ivanu Mustapiću trebala su 2 sata i 17 minuta. Svetski rekord je tek 18 minuta bolji. Takmičio se u Moskvi, Grčkoj, Londonu. Gostovao na dvoru britanske kraljice. Upoznao glumice Brižit Bardo i Sofiju Loren. Živeo je i živi život kakav se samo poželeti može, piše “HRT”.

Izvor: HRT

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar