OPREZ

Trgovci nas VARAJU na kasi: Ako koriste ovaj TRIK, tražite novac nazad

Takve greške se uglavnom dešavaju u prehrambenim prodavnicama i supermarketima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Često se dešava da je proizvod koji ste platili imao jednu cenu na rafu, a potpuno drugu, naravno višu, na kasi. U takvim slučajevima trgovac je u obavezi da vam nadoknadi razliku u ceni.

Potrošači se često pitaju šta treba da urade kada vide da je cena na kasi viša od cene istaknute na rafu. Takve greške se uglavnom dešavaju u prehrambenim prodavnicama i supermarketima zbog velikog broja artikala i česte promene cena radi akcija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na primer ako ste kupili čokoladu za koju je naznačeno na polici da košta 99,99 dinara, a na kasi su vam je naplatili 139,99 dinara što je nezanemarljiva razlika, imate pravo da vratite proizvod trgovcu i tražite svoj novac natrag!

U ovom slučaju kada je istaknuta cena na rafu niža u odnosu na onu koja je naplaćena na kasi, trgovac je dužan da vam vrati razliku.

Odgovor na pitanje koje muči ZAPOSLENE: Imate li pravo na novac za prevoz ukoliko radite od KUĆE? 

Po zakonu, trgovac je dužan da prodaju vrši po ceni koja se nalazi istaknuta uz proizvod na rafu ili koju navodi u katalozima, televizijskim reklamama ili nekom drugom obliku oglašavanja.

Oglasili se iz Narodne banke: Evo šta će biti sa novčanicom od 500 evra 

Ako se, ipak, desi da je cena na kasi veća od cene na rafu potrošač uvek ima pravo na nadoknadu razlike. Proizvod u tom slučaju, ne treba vraćati, već se treba obratiti poslovođi prodajnog objekta sa zahtevom da vrati razliku u novcu. U slučaju da ni tako ne rešite svoj problem možete prijaviti trgovca tržišnoj inspekciji.



Izvor: Mondo

Komentari (1)

  1. Što se varanja to sam i sam iskusio. Cena artikla je bila 89,99 na kasi 121,99. Pitam šta je ovo cena je manja u radu ma sigurno su pomešane cene. Drugi primer u pekari ptice od heljde 45 din ja tražim dve ona meri 195din kako ma to ti je 100gr pa napišite. I tako krađe na sve artikle. A tu treba da reaguje i država jer artikal od 99,99 kradu potrošača pa PDV ali krađa je jača krađa od nas 5-6 miliona potrošača.

    Odgovori

Ostavite komentar