Stručnjaci tvrde: Zajedničko gledanje filmova može da ojača vezu, a ovaj žanr je NAJVAŽNIJI!

Kako da poboljšate komunikaciju u vezi?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/freepik

Jedan od najvećih problema u svakoj vezi može da bude nedostatak komunikacije.

Naročito komunikacije koja se odnosi na samu vezu i njenu budućnost.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nije nikakva novost da su ovakvi razgovori često veoma teški, i mnogi ih izbegavaju.

Međutim, postoji jednostavan način da počnete da razgovarate o svojim osećanjima.

A to je da zajedno gledate filmove.

U istraživanju iz 2013. godine su učestvovala 174 para koja su podeljena u četiri grupe: prva je išla na kurs o pobiljšanju bračnih odnosa, druga je pohađala radionicu za izfradnju saosećanja i empatije, treća je gledala filmove i diskutovala o svojim utiscima i osećanjima, a četvrta nije imala bilo kakav zadatak.

Foto/Pexels.com/cottonbro

Ispostavilo se da je gledanje filmova, kao i pohađanje kursa i radionice, najefikasniji način za jačanje veze, jer su ovi parovi u prve tri godine braka imali stopu razvoda od 12 posto, duplo manju od grupe koja nije imala nikakav zadatak za jačanje veze.

“Pokazalo se da je zajedničko gledanje filmova kod kuće veoma efikasno jer omogućilo je parovima da lakše razgovaraju o svom odnosu, tako što su prvo komentarisali odnose između glumaca u filmovima”, rekao je doktor Ron Rodž, koautor ove studije.

Foto/Pixabay/Luis Wilker Perelo WilkerNet

Među filmovima koji su se našli na listi predloga, bili su i “True Lies”, “American Beauty” i “Mr. and Mrs. Smith”, a ispostavilo se da su drame izazvale najviše efekta na parove. Na drugom mestu su romantične komedije.

Iako se ovo istraživanje na početku fokusiralo samo na filmove, Rodž kaže da su savršeno prihvatljive i TV emisije, naročito za parove sa mnogo obaveza koji nemaju vremena za filmove. On napominje da je ključna diskusija kao posledica onoga što vi i vaš partner odlučite da gledate.



Izvor: Objektiv.rs, bestlifeonline.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar