Objektiv na premijeri predstave “Holivudski san”: Miloš Đurović i Dušan Matejić oduševili publiku (FOTO)

Ostvarenje je rađeno po motivima komada "Kamenje u njegovim džepovima" Meri Džons

Foto: Objektiv.rs/Sara Apostolović

“Holivudski san” je nova domaća predstava u kojoj zaista možemo da vidimo talenat naših mladih glumaca. Premijera je održana sinoć u Ustanovi kulture Stari grad, poznatoj i kao Parobrod.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Predstava je rađena je po motivima komada “Kamenje u njegovim džepovima” Meri Džons. Režija i adaptacija delo su talentovanih mladih glumaca, koji su oduševili publiku svojom glumom, Miloša Đurovića i Dušana Matejića.

Komedija sa melodramskim elementima o dva srpska mladića koja žude da promene svoj život i postignu nešto veliko. Oni su Boško i Mirko, statisti na snimanju holivudskog filma koji se susreću sa filmskom “elitom”, koja ih u početku fascinira, a potom upoznaju i njene druge strane.

Foto: Objektiv/Sara Apostolović

Glumci u ovoj predstavi igraju po sedam različitih likova, dakle imamo ukupno četrnaest uloga. Likovi su totalno prepušteni sebi i glumcima, bez suvišnih scenskih elemenata. Gledaoci se kroz transformacije glumaca vode kroz predstavu. Likovi poput Sime i Jasmine na komičan način, sa tuševima tragičnih momenata, oslikavaju karaktere ljudi iz sveta filma. Prikazuju likove glumaca, reditelja, producenta, vođe statista – koji predstavljaju višu klasu. I statista koje možemo protumačiti kao personifikaciju niže klase, odnosno staleža.

Godišnjica osnivanja avangardnog pozorišta: Evo kako je Atelje 212 dobio ime

Miloš Đurović poznat je po glavnoj ulozi u filmu “Branio sam mladu Bosnu” u kojoj tumači lik Gavrila Principa, a potom i u seriji “Crveni mesec”. U nastavku ove serije koji nosi naziv “Jugoslovenka” glavnu ulogu igra Dušan Matejić sa kojim zajedno radi na ovoj predstavi. Njih dvojica su završila glumu na Fakultetu dramskih umetosti, u klasi profesora Srđana Karanovića koji je iz prvih redova publike posmatrao predstavu.

Pogledajte slike sa premijere:

Reprizna izvođenja zakazana su sa 20.i 21. novembar u 18 časova.

S.A.

Urnebesna priča: Kako su Predrag Ejdus i Josif Tatić patrijarha Pavla upoznali u avionu

Izvor: Objektiv.rs

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar