HOROR

Zakopali telo u šumi blizu vikendice: Srbi pomogli OZLOGLAŠENOM hrvatskom robijašu da ubije Dejana?

Dejanovo ubistvo bilo je likvidacija kao u krimi filmovima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Mihajlo Maricic / Panthermedia / Profimedia

Dvojica državljana Srbije osumnjičena su da su pomogla u ubistvu Dejana Petrekovića u Varaždinu. Petreković je nestao 2018. godine, a njegovo telo kasnije je pronađeno zakopano u šumi.

Kako prenosi Jutarnji list, za ubistvo se sumnjiče hrvatski državljanin Zdenko J. (52) i Srbi Aleksandar M. i Nemanja G.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako navode hrvatski mediji, Dejanovo ubistvo bilo je likvidacija kao u krimi filmovima. Mesto ubistva bilo je skladište u varaždinskoj Miškininoj ulici. Desetog dana jula 2018. godine u njemu je hicima iz vatrenog oružja ubijen Dejan Petreković-Deki, 44-godišnjak. Taj dan vodi se i kao dan njegovog nestanka, piše Telegraf.

Klupko zločina sada je počelo da se odmotava i Zdenko J., jedan od najpoznatijih hrvatskih osuđenika, osumnjičen je da je bio Petrekovićev egzekutor.

U zakopavanju njegovot tela u Leštakovcu na području Turčina, kako prenose hrvatski mediji, navodno su mu pomogla dvojica državljana Srbije.

30 godina iza rešetaka

Glavnoosumnjičeni Zdenko J. ponovno je u zatvoru, gde je zapravo proveo veći deo svog života, oko 30 godina.

Istragu za ubistvo dočekao je iza rešetaka jer se posumnjalo da je podmetnut požar u skladištu u kojem je ubijen Petreković kako bi se naplatila polisa osiguranja. Kako je rekao njegov advokat Darko Šabijan, Zdenko J. još nije izneo obranu.

Nezapamćen UŽAS u Zagrebu: Vezao brata LANCIMA, izgladnjivao ga, pa mu iskopao GROB u dvorištu 

Ni policija još nema jasan motiv zbog čega bi Zdenko J. uz pomoć dvojice državljana Srbije likvidirao Dekija, kako su zvali Petrekovića. Uz “muljanje” s oružjem koje je nestalo iz varaždinske policijske uprave, spominjali su se i sukobi oko droge. Policija, kako je rečeno na konferenciji za novinare, tek treba da stvori širu sliku zločina.

Zakopali ga u blizini vikendice egzekutora

Nesumnjivo je da su posmrtni ostaci koji su bili traženi na području Leštakovca poslednjih 20-ak dana nađeni i da se radi o Petrekoviću. Telo za kojim se tragalo nađeno je prošlog petka. Veštaci iz Centra “Ivan Vučetić” brzo su ustanovili da su to posmrtni ostaci Dejana Petrekovića. Nakon što je likvidiran, da bi se prikrilo ubistvo, njegovo telo odvezeno je u Leštakovec i tamo zakopano. Nedaleko od tog mesta u Kelemenu Zdenko J. ima vikendicu.

Najbolji drug mu najsuroviji ubica iz Hrvatske

Kako prenose hrvatski mediji, Zdenko J. je poznat i po tome što je najbolji prijatelj Srđana Mlađana, inače najokrutnijeg ubicu iz Hrvatske. Policija je njih dvojicu čak morala da smesti u dva odvojena zatvora kako ne bi pravili zavere, i njihovo dopisivanje je strogo nadzirano.

Ko je surovi Zdenko J?

U decembru 1998. Zdenko J. je s još nekoliko osoba učestvovao u otmici mašinbravara V. Š. iz Ključa. Četiri godine kasnije već je bio na poternici jer je u stanu njegove 22-godišnje sustanarke nađeno tri kilograma “trave” i 175 grama heroina.

Krajem septembra 1999. godine u Hrženici, nedaleko od Ludbrega, hicem iz pištolja iz nehata teško je ranio Mirka K. (51) iz Varaždina.

Krajem maja 2000. godine, prema optužnici, s Franjom C. (39) iz Turčina i M. K. počinio je nekoliko krađa u Varaždinu. Zdenka J. i Franju C. varaždinski policajci su zatekli kako utovaruju veću količinu ukradene robe u kombi na vikendaškom području Vukovcu u Leštakovcu blizu Varaždina.

Užas u Valjevu: Žena izbodena nožem u stomak, dovezena u bolnicu

Ivanu Klišaniću, jednom od najpoznatijih hrvatskih zatvorenika, poznatom i po nadimkom Monstrum iz Rakova Potoka, pomogao je prilikom bekstva iz zatvora tako što ga je automobilom prevezao u Brodarevac.

Kad su saznali da im je policija na tragu, krenuli su prema slovenačkoj granici. Policija je uhapsila samo Klišanića. A Zdenka je naknadno “optužio” jedan otisak na flašici soka, koja je bila u najlonskoj vrećici zajedno s pištoljem koji je uzeo Klišanić.

U Pitomači je početkom aprila 2001. godine s Ivanom B. počinio razbojništvo i iz kombija Hrvatske pošte odneo 1,568.987 kuna i tu je kaznu poslednju izdržavao.

Kad je izišao iz zatvora, u Varaždinu je registrovao privatnu firmu, ali navodno je u poslovanju i privatnom biznisu takođe ušao u “crveno” i zbog toga je ponovno završio iza rešetaka.



Izvor: Telegraf, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar