Najbolja i najstrašnija ostvarenja: Počinje Festival horor filma na Paliću

Manifestacija će trajati do nedelje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Daniel Jensen

Šesto izdanje filmskog festivala “Dead Lake Horror & Wine” s delima horor žanra počinje sutra u bioskopu Abazija na Paliću, i trajaće do nedelje, 22. novembra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Termini prikazivanja filmova prilagođeni su novim merama Vlade Srbije, tako da počinju od 17 sati, da bi se poslednji završio pre 21 sat.

Zbog njih nećete spavati noćima: Ovo je 5 najjezivijih horor filmova

Festival će početi selekcijom “Dead Lake 666” sutra od 17.30h projekcijom filma “Igra strave” Džejkoba Čejsa. Film prati Olivera, on je usamljeni mladić koji na svom tabletu očajnički traži prijatelja u kom bi našao utehu i utočište, i upravo tamo neko jezivo stvorenje pokušava ući u njegov svet.

Iste večeri, biće prikazan film “Ja sam toksičan”argentinskog reditelja Pabla Paresa, o pravoj apokalipsi u budućnosti: amnezija je prva faza infekcije koja ljude pretvara u sasušena bića.

Drugog dana, na programu je premijera dela “Posednik“ reditelja Brendona Kronemberga, sina čuvenog kralja horora Dejvida Kronenberga, uz koga je i uronio u svet pokretnih slika. Film “Posednik” prati sudbinu agentice elitne tajanstvene korporacije koja koristeći implante, zaposeda tela drugih ljudi, i tera ih da počine ubistva bogatih klijenata.

Ljubitelji ste horora? Evo kako ta činjenica utiče na to kako se nosite sa pandemijom

Nakon “Posednika”, uslediće o kratki ispitni film druge godine filmske produkcije FDU “Ludnica subotnje večeri” Gorana Nikolića. Poslednja projekcija drugog dana Festivala je premijera američkog filma “Sam” Džonija Martina, sa Donaldom Saterlendom u glavnoj ulozi.

Poslednji dan Festivala počeće programom “Dead Lake za mlade” gde će ponovo doći pred publiku nova verzija film “Pinokija” čuvenog Matea Garona. Film je zaista čudesan, predstavlja vernu adaptaciju bajke Karla Kolodija, o drvenom lutku, kojeg je stvorio veoma siromašni stolar Ðepeto.

Biće prikazan i film “Čistilište” (C.L.E.A.N.). Psihološki horor govori o zastrašujućoj terapiji koja se primenjuje na mladima u sanatorijumu. Režiju potpisuje Aurelio Toni Aglijata, a film je sniman u koprodukciji tri zemlje: Velike Britanije, Hrvatske i Nemačke, dok je za maske u filmu bio zadužen najpoznatiji srpski masker Miroslav Lakobrija.

Bizarna tajna Alfreda Hičkoka: Evo čega se plašio čovek koji je napravio najstrašnije filmove na svetu

U 19 časova biće prikazan kratki film Miroslava Lakobrije, rađen u ruskoj produkciji – “Krvave kokice”. Festival će zatvoriti ostvarenje australijskog reditelja Marka Sevidža “Put pročišćenja” U ovom filmu psihotični sveštenik i njegov brat kreću u krstaški rat da oslobode grešnike posebnim načinom ubistva koji su sami osmislili.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar