OPSTALI SMO U B DIVIZIJI LIGE NACIJA

Renesansa Tumbine Srbije: Orlovi nadleteli braću Ruse na Marakani – petarda odjeknula do Moskve (VIDEO)

"Orlovima" je bila potrebna pobeda, ali i trijumf Mađarske nad Turskom u Budimpešti - koji se i dogodio

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Srbi i Mađari su odigrali za Srbiju! Orlovi su slavili sa velikih 5:0 protiv Rusije i opstali u B diviziji Lige nacija.

Fantastično veče na Marakani. Izabranici Ljubiše Tumbakovića pokazali su fantastičnu igru i sa 5:0 slavili nad braćom “baćuškama”, a s obzirom na to da je Mađarska slavila nad Turskom sa 2:0, naš nacionalni tim će i naredne sezone igrati u B diviziji.

Dva gola je postigao Jović, a jednom u listu strelaca upisali su se Radonjić, Vlahović i Mladenović, koji je uz to imao dve asistencije.

Srbija nije dobro otvorila utakmicu pošto je Rusija već u 40. sekundi imala stopostotnu šansu. Zolobotnji se našao u prilici, a Rajković je sjajnom intervencijom sprečio vođstvo gostiju, posle čega je usledila totalna rapsodija našeg tima.

Pomenuti igrači su briljirali, a Rusi promašivali sve što su pokušali, tako da je naša selekcija uspela da “preživi” ovaj težak ciklus Lige nacija i da ostane u B diviziji.

Srbija – Rusija 5:0
(Radonjić 10, Jović 25, 45, Vlahović 40, Mladenović 66)

KRAJ UTAKMICE! Srbija je zasluženo slavila i opstala u B diviziji.

80‘ Denis Čerišev i Erohin su imali dobre prilike u poslednjih 10 minuta, ali su obe propustili. Neće ni Ruse večeras, bilo je tu propusta u našoj odbrani, samo ih oni nisu iskoristili.

64′ GOOOOOOOOOOOOOL! Rusi su doslovno na kolenima! Srbija igra kao preporođena! Filip Mladenović je strelac, posle dve asistencije, dao je i pogodak! Asistirao mu je Vlahović…

46′ Počelo je drugo poluvreme.

POLUVREME! Fantastična igra Srbije u prvom delu igre. Imala je i Rusija svoje šanse, ali nije ih koristila, što naši jesu uradili sa gotovo stoprocentnom preciznošću. Bravo, Orlovi!

45′ GOOOOOOOOOOOOL! Šta je ovo, ljudi moji… Novi gol Luke Jovića, opet glavom, Mladenović asistent!

40′ GOOOOOOOOOOOOL! 3:0, prvenac Dušana Vlahovića za reprezentaciju. Ušao je sa klupe umesto Radonjića samo 10 minuta ranije i posle odbitka pogodio mrežu.

30′ Nekoliko dobrih prilika i za Ruse, ali je Zabolotni promašio praktično prazan gol sa pet, šest metara. Bilo je tu još prilika za goste, ali Rajković i sreća za sada spasavaju našu mrežu.

24′ GOOOOOOOOOOOL! Luka Jović za 2:0 glavom! Odličan potez, odličan i centaršut, drugi njegov pogodak ovim delom tela u poslednje vreme za Srbiju.

14′ Srbija igra solidno, tek sada prvi poluopasan napad gostiju. Mada, setimo se duela u Moskvi… Prvih 30 minuta Tumbakovićevi izabranici bili su daleko bolji rival.

10′ GOOOOOOOOOOOOOOOL! Majstorija Nemanje Radonjića. Dobio je loptu na desnoj aut liniji i u stilu Arjena Robena ušao u sredinu i verovali ili ne, levom nogom savladao golmana posle sjajnog prodora sa nekih 20 metara. Lopta je dirala jednog igrača Rusije i dobila još nezgodniji efej od onog prvobitnog.

4′ Mi dobro igramo samo kad nema pritiska, za sada Srbija dosta bolja od gostiju.

1′ Utakmica je počela.

20.43 – Sve je spremno za početak meča.

Dobro veče i dobrodošli na tekstualni prenos fudbalske utakmice Srbija – Rusija.

SASTAVI TIMOVA: 

Srbija: Rajković – Milenković, S. Mitrović, Spajić – Mladenović, Ristić, Gudelj, Maksimović, Radonjić – Mitrović, Jović;

Rusija: Giljerme – Žirkov, Džikija, Diveev, Karavejev – Erokin, Ozdoev, Kuzjaev – Ale. Mirančuk, Ant. Mirančuk, Zabolotnji; 

Pred meč sa Rusijom u Beogradu, Tumbaković je odgovarao na pitanja novinara putem “online” konferencije u Staroj Pazovi.

“Svaki meč je dodatni motiv za svakog od nas, posebno protiv Rusije. Pokušaćemo da ostvarimo dobar rezultat, ali nije samo do nas. Ima i do protivnika. Ruska reprezentacija ima kvalitetne pojedince. Polivalentni su, mogu da iznenade protivnika u svakom smislu”, rekao je selektor “Orlova”.

“Orlovima” je potrebna pobeda kako bi zadržali šanse za opstanak, ali je neophodan i trijumf Mađarske nad Turskom u Budimpešti. Selektor Ljubiša Tumbaković ozbiljno je shvatio ovaj zadatak tako da je odlučio da u startnih 11 budu Luka Jović i Aleksandar Mitrović.

Fudbaleri Srbije igraju protiv Rusije (20.45) u poslednjem meču Lige nacija B.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar