Tajna savršenog tena: Korejska nega lica u 6 jednostavnih koraka

Veoma zanimljiva rutina za negu lica

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/PengGuang Chen/Pixabay.com/Katrina_S/Ilustracija

Žene iz Azije su poznate po skoro savršenom tenu, a u poslednje vreme je veoma popularna nega lica koju primenjuju Korejke.

Ova rutina se zasniva na dubinskom ulepšavanju kože, a možete i sami da se uverite, da su ovde sitnice veoma važne.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ono što je najvažnije, korejska nega lica nije komplikovana i zasnovana je na 6 osnovnih koraka.

Jamsu

U bukvalnom prevodu, jamsu znači uranjanje ili potapanje – nakon što ste stavili korektor i puder, na lice se nanosi sloj pudera u prahu ili onog za bebe. Posle toga se lice uranja u posudu sa hladnom vodom u trajanju od 15 do 30 sekundi.

Na ovaj način ćete dobiti matirani izgled.

Foto: Freepik/valuavitaly

Mazanje

Umesto da kreme i druge proizvode utrljavate, preporučuje se da nežno tapkate i “šamarate” lice i tako podstičete cirkulaciju, čime i krema dublje ulazi u kožu. Tokom vremena, ova tehnika stimuliše kolagen.

Masaža lica

Masaža mišića lica je veoma važna i trebalo bi da je radite svako veče u trajanju od dva do pet minuta. Počnite od osnove vrata, i nežnim kružnim pokretima masirajte lice u pravcu vilice, preko obraza do kože oko očiju.

Ova tehnika omogućava da zategnete lice i usporite pojavljivanje bora.

Foto: Freepik.com/halayalex

Pravilo 10 sekundi

Nakon što se oprali lice pustite ga da se osuši na prirodan način, bez korišćenja peškira. Ovde se primenjuje pravilo 10 sekundi, odnosno da sve proizvode za negu kože, nanesete u roku od 10 sekundi posle pranja, dok je vaše lice još vlažno.

Dvostruko čišćenje

Da biste bili sigurni da će vaše lice biti zaista čisto, prvo skinite šminku uz pomoć balzama na bazi ulja, a za dubinsko čišćenje kože iskoristite sredstvo na bazi vode.

Foto/ Freepik/ Drobotdean

Kupanje do pola

U Koreji su veoma popularne kupke sa vrućom vodom, u kojima voda dolazi samo do pupka, dok je ostatak tela suv. Razlika u temperaturi između donje i gornje polovine tela poboljšava cirkulaciju a vodena para hidrira pore.

 



Izvor: Objektiv.rs, realsimple.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar