KORISNO

Želite da vaša tamna odeća NE BLEDI? Potrebna su vam samo dva sastojka koja već imate u kuhinji

Fenomenalan trik otrio je čuveni proizvođač farmerki

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/drobotdean

Ukoliko vaše omiljene crne farmerke puštaju boju, a ne želite da trošite na stotine dinara na skupe deterdžente i dodatke za pranje, dobro je znati da postoji jeftinije rešenje problema.

I to nadohvat ruke – u kuhinji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Već smo vam pisali šta treba da radite, ukoliko želite da vam odeća duže traje, ali i da ne bledi, a ovog puta, otkrivamo vam jednostavan trik po savetu velikog proizvođača farmerki.

Naime, stručnjaci iz čuvene kompanije Levi’ s, tvrde da sve što vam treba su sirće i so, te ćete na taj način sačuvati i “zaključati” boju na tkaninama.

Foto/Freepik/Freepik

Potrebno je da dodate 1 čašu sirćeta i supenu kašiku soli u veš mašinu, a potom operite na najnižoj temperaturi, navodi se na portalu wikihow.com.

Pored toga, preporučuje se da odeću tamnih boja ispirate hladnom vodom, ali i da je, ukoliko ste u mogućnosti, potopite pola sata u mešavinu sirćeta i vode.

Nakon pranja, nije zgoreg ponoviti, da bi trebalo da odeću izvrnete, pogotovo ako nemate uslove da je sušite bez direktne sunčeve svetlosti.

Jedan od saveta koji se može naći na internetu je i da u bubanj ubacite vrećicu sa kafom u zrnu, ali je dobro zavežite. Ipak, sa ovakvim stvarima treba biti oprezan, odnosno, obezbediti da se pamučna vrećica ne odveže, kako zrna ne bi zapušla cev.

Da li imate i vi neki trik kako sprečiti da odeća bledi? Podelite sa nama u komentarima.

Preuzimanje teksta ili delova teksta dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i linka ka stranici Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar