EKSKLUZIVNI INTERVJU

Čović za Objektiv o “OSTOJINOJ DROGI”: Nisam izmislio, kada me to budu pitali na sudu BIĆE IZNENAĐENI!

Nebojša Čović je ekskluzivno za portal Objektiv.rs govorio o komplikacijama oko ABA lige, svim problemima oko sporta i pandemije koronavirusa, ali i sukobu sa prvim čovekom KK Partizan, Ostojom Mijailovićem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

Nakon što nas je ugostio prvi čovek KK Crvena zvezda, započeli smo razgovor prvo o najsvežijim dešavanjima, a to je pobeda košarkaša nad Asvelom u Evroligi.

Čini se da ekipa Zvezde polako ulazi u formu, kockice se polako slažu i prema prikazanoj igri imaće velike šanse za plasman u top 8, naravno ako ih zaobiđu povrede i koronavirus.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Zvezda iz utakmice u utakmicu igra sve sigurnije imajući u vidu da je nekoliko igrača došlo kasnije, za svakog igrača koji dođe naknadno potrebno je određeno vreme da ga uklopite u strukturu i u hemiju ekipe. Mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu, kako sezona bude prolazila, biti sve homogeniji i da ćemo doći do određenog kvaliteta. Zvezda je u Lionu odigrala u oba smera dobro, u odbrani i u napadu, videla se timska igra, video se kvalitet, video se karakter, i ono što smo i želeli izuzetno dobro vođenje ekipe od strane Saše Obradovića.”

Da li ste zadovoljni radom Saše Obradovića i dosadašnjim rezultatima?

“Izuzetno sam zadovoljan radom Saše Obradovića i celog stručnog štaba, ali i menadžmenta Crvene zvezde. Ovo su teška i specifična vremena, niko nije imao iskustvo do sada na ovako vreme. Ekipa je do sada testirana 14 puta, na sreću i da ne prizivam zlo, nijedan košarkaš ili član stručnog štaba nije bio pozitivan. Ne radimo samo PCR test, već radimo i analizu krvi na antitela. Mere se maksimalno poštuju, što se tiče Crvene zvezde utegnute su do maksimuma discipline koju propisuje struka.”

Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

Smrt Mileta Lisice?

“Otišao je jedan sjajan čovek i jedan sjajan igrač. Mile je trebalo da dođe na jedan jubilej kada smo delili priznanja igračima koji imaju preko 100 nastupa za Crvenu zvezdu, međutim, tada nije došao jer je imao određene probleme sa nogama. Naime, on je pre 10 godina počeo da kuburi sa jednim problemom koji se zove embolija pluća. Žalosno je to što se dogodilo u kontaktu smo sa porodicom, spremni smo da pomognemo i uradimo sve… Izuzetno mi je drago da je Saša Obradović sinoć celu utakmicu i pobedu Zvezde posvetio našem dragom prijatelju i drugu Miletu Lisici.”

Evroliga i A licenca?

“ABA ligi je pre 2 godine istekao ugovor koji je imala potpisan sa Evroligom, slabo se radilo u menadžmentu ABA lige, što pokazuju i slučajevi koje imamo u okviru regionalne lige. Tako da smo ostali kao regionalna ABA liga na vajld kardu. Da bi dobili dugogodišnju mogućnost nastupa u Evroligi treba ispuniti određene kriterijume, mi te kriterijume ispunjavamo u smislu navijača, organizacije, ali mi u regionu ne ispunjavamo kriterijume do kraja kada su finansije u pitanju. Naši budžeti su niži, ne mislim samo na Zvezdu, mislim na sve klubove u regionu koji se tokom sezone susreću sa određenim finansijskim izazovima, tako da sve to Evroliga proučava i analizira. Sada je i gore zbog korone, videćemo u narednom periodu, mislim da region zaslužuje ne samo jedno mesto, nego čak i dva mesta. Takođe, treba gledati još jedan kriterijum sa stanovišta Evrolige, a to je koliko mi tržište pokrivamo, jer je Evroliga postavljena kao privatna kompanija koja gleda profit, a profit je zasnovan na tržištu.”

Komplikacije oko pravne situacije ABA liga, drušveni ugovor regionalne lige i problemi koji su nastali?

“Račun ABA lige je ugašen. Ugašen je zato što struktura vlasništva nije postavljena onako kako treba. Da ne bi bilo zabune jer ima puno laži i  zamena teza, ne funkcionišem tako da se upuštam u blato ili u neko pljuvanje, svako svakog može da pljuje i da gurne u blato, to je očigledno proizvod ovih vremena. Kada dođemo na prostor činjenica onda je mnogo lakše raspravljati. Mi smo formirali ovu ABA ligu kao javno trgovačko društvo u Zagrebu u julu mesecu 2015. godine sa određenih 12 klubova, među kojima su se nalazili Metalac iz Valjeva, MZT i Cedevita i Olimpija. To je bio osnovi društveni ugovor koji je potpisan po zakonima Republike Hrvatske. Po tom ugovoru je predviđeno predsedništvo koje se svake godine po rotacijskom sitemu menja, a sistem rotacije je zasnovan na abecedi s tim da iz jedne države ne mogu da budu dva člana u Predsedništvu. Početak je pripao Budućnosti, gospodinu Bokanu kao predsedavajućem, prvi potpredsednik je bio gospodin Veber iz Cedevite, ja sam bio drugi potpredsednik ispred Crvene zvezde. To je sezona 2015/16 i odmah u toj sezoni nije izvršena ispravka društvenog ugovora. Možda nije bilo ni potrebno, ali ja mislim da jeste bilo potrebno da se napravi ispravka jer ABA liga je u društvenom ugovoru konstatovala da Skupštinu lige čini 12 klubova, odnosno njihovi predstavnici, a već u toj sezoni imali smo 14 klubova, pridružili smo tada Tajfun i Sutjesku iz Nikšića. takve su bile okolnosti. Kada se završila ta sezona ušli smo u sezonu 2016/17 kada je predsedavanje preuzeo Veber, ja sam bio prvi potpredsednik, a gospodin Dodik iz Igokee drugi potpredsednik. Tada smo morali da promenimo društveni ugovor i da u društveni ugovor kao ovlašćena lica sa neograničenim ovlašćenjima imenujemo Vebera, mene i Igora Dodika, to nije sprovedeno (rotacijski sistem, jedan ispada, jedan se dodaje po abecednom redu naziva klubova, Veber i Čović ostaju za sezonu 15/16 dodaje se Dodik umesto Bokana, sledeće 16/17 ispada Veber itd.).

Društveni ugovor je predviđao da onaj klub koji ispada iz lige ima obavezu da prenese svoje udele onom klubu koji ulazi u ligu, to je nekada bio sistem i u Evroligi. Preko toga se prešlo, a klubovi su se krunili, naime, ispadali su, nisu mogli ni da daju člana Skupštine. Došli smo u sezonu 2017/18 za vreme mog predsedavanja, u toj sezoni je urađeno dosta novih stvari, prvo podignut je budžet koji je bio oko 2 miliona evra, koji se pokriva iz TV prava  koja plaća ne direktno, ali indirektno Arena, koja je vlasništvo Telekoma, koja je 100 odsto javno preduzeće i gde se radi o našim, srpskim parama, novcem naših poreskih obaveznika. Ja sam bio predsednik (od 1. jula 2017. do 30. juna 2018.), potpredsednik je bio Dodik, a drugi potpredsednik je bio Domagoj Čavlović iz Cibone. U toj sezoni smo mi formirali drugu ABA ligu što je takođe zahtevalo promene društvenog ugovora, ali i Super Kup koji je takođe zahtevao promene društvenog ugovora, odnosno da se uvede u novi. Formirana je i juniorska varijanta lige uz promene klubova u društvenom ugovoru. Tada je direktor lige bio Krešimir Novosel koji je izabran negde u septembru 2015. godine i koji nikada svoju prokuru za upravljanje računom nije registrovao kod nadležnog državnog organa u Hrvatskoj. U toj sezoni je održan niz sastanaka (Sednice Predsedništva održane 30.08.2017, 26.10.2017, 17.01.2018, 27.01.2018, 28.02.2018, 04.04.2018 i 19.04.2018.) na kojima je konstatovano (svaki put) da društveni ugovor treba da se menja.

Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

Insistirano je da direktor lige Krešimir Novosel, uz pomoć gospođe Maje Bubalo koja je radila pravne poslove za ABA ligu, da se izvrše promene u vlasništvu u okviru društvenog ugovora, imajući u vidu da su neki klubovi ispali iz ABA lige, a neki ušli u ABA ligu.

Gospođa Bubalo je to probala da uradi, napravila je novi društveni ugovor, taj ugovor su potpisali svi klubovi, među kojima je Partizan i probala je da ga preda 10. jula 2017. godine. Strukturu tadašnje lige je činila Budućnost, Cedevita, Cibona, Zvezda, Igokea, FMP, Mega Vizura, Mornar Bar, Olimpija, MZT, Partizan i Zadar. To nije sprovedeno. Došli smo do 3. januara 2020. godine. Oni koji pričaju o tome, a to je Ostoja Mijailović, da našu tužbu povezuju sa utakmicom koju nismo odigrali sa Budućnošću, jednostavno ne pričaju istinu.

Tog 3. januara 2020. godine održali smo Skupštinu u Zagrebu gde je Zvezda izašla sa svim ovim podacima, na koje smo ukazivali i ranije. ABA liga je sezonu 2019/2020 počela bez menadžmenta, Novoselu nije produžen mandat, isto se odnosilo i na sportsog direktora Žarka Čabarkapu. Mi smo rekli da ne možemo da funkcionišemo bez menadžmenata, da naša dokumentacija nije uređena, u našem društvenom ugovoru čak nije ni promenjeno sedište lige od 2015., a onda smo pitali gde se nalazi dokumentacija. Dokumentacija ABA lige se nije nalazila u kancelarijama regionalne lige. Na insistiranje dobili smo informaciju da se dokumentacija nalazi kod Maje Bubalo koja nije zaposlenik ABA lige. Nakon toga je prošlo 20 dana i ništa nije urađeno. Znači to nema nikakve veze sa utakmicom sa Budućnošću koja treba da se igra 30. decembra.

Na tu utakmicu Zvezda nije otišla, iz razloga što su naši državni organi dali procenu Zvezdi da neće biti bezbedna u Podgorici. Državni organi Crne Gore sa gospodinom Veljovićem na čelu (šef policije), koji nam je pljuvao igrače, je rekao da će Zvezda biti bezbedna. Mi smo srpski klub, ne mogu da verujem tuđim bezbednosnim službama, zato nismo otišli i nikada nije doneta odluka nijednog organa ABA lige da je trebalo da odemo ili ne. Liga je kasnije otkazana sledom odluka Evrolige. Javno trgovačko društvo je ortačko društvo, mi našom imovinom odgovaramo za sve što se dešava u ABA ligi, ja to ne želim Zvezdi da se desi. Mi smo 3. februara podneli tužbu u Zagrebu zbog pravno neuređene dokumentacije. Ni danas nemamo legitimno izabranog direktora ABA lige. Ovo što radi gospodin Vojnović svaka mu čast, on to radi na neko lično poverenje. Nemamo organe i niko ne bi ugasio račun da imamo direktora. Sledi Skupština 27. maja kada smo ponovo raspravljali o tome i dogovorili se da se napravi izvansudska nagodba, u međuvremenu je Čavlović i Predsedništvo je angažovalo advokata koji je dobio jednoglasnu podršku da se napravi izvansudsko poravnjanje. Rok je bio 60 dana. Na toj Skupštini je i glasano da se liga (sezona 19/20) ne nastavi (9 klubova bilo za), jer su raspustili timove. Dogovorili smo se da u sezoni 20/21 imamo 14 klubova, računajući da ulazi Borac iz Čačka i da ulazi Split.

Zvezda je glasala za to, Partizan je bio protiv, što je dosta nejasno imajući u vidu da Ostoja dolazi iz blizine Čačka. On će verovatno reći da to nije tako, a mi imamo video zapise, sve Skupštine se snimaju.

Tada je predsednik KK Partizan ušao u najveću frustraciju jer je od početka pričao da je Partizan prvi i da mu treba priznati prvo mesto u ABA ligi. U tim trenucima je i donesena odluka da kako se bude ponašala Evroliga tako ćemo se i mi ponašati, odnosno ABA liga. Razumem tu frustraciju, ali ja se sigurno ne bih ponašao kao on da je Zvezda bila u takvoj situaciji.

Iz te frustracije proizilazi dalja problematika i dalji problemi. Pojavljuje se priča oko sukoba interesa, ali idemo na to da se sprovede izvansudska nagodba. Mora da se tačno sprovede Predsedništvo, predsedavanje u sezoni 20/21 pripada FMP-u, prvi potpredsednik je iz Mornara, a drugi je iz Zadra.

Ispred FMP-a je gospodin Tošković koji jeste moj prijatelj, jeste tast mog sina, sticajem nesretnih okolnosti je stigao na mesto predsednika FMP-a, i to kao privremeno rešenje, jer je tadašnji predsednik koji je dve sezone bio u Predsedništvu i niko ništa nije rekao, u oktobru mesecu 2019. umro. Pao je na poslu, bio je u komi dva meseca i umro. U tom trenutku je ušao Tošković koji jeste radio u Crvenoj zvezdi, nije to tajna. On je radio u Zvezdi na normativnim aktima formiranja ABA lige 2015. godine sa advokatom gospodina Bokana, sa advokatima iz Atlantik grupe, Majom Bubalo i ostalim ljudima, oni su tada pravili pravne akte uz pomoć mene, Bokana, Tedeskog i Vebera.

Stvar nije prosta. Neko je tu napravio priču kako je Tošković postao predsedavajući, izašlo se u javnost sa nizom bljuvotina… Pa ja sam otac Filipa Čovića, predsedavao sam ABA ligom i u čemu je problem? Kada se pogleda zadnjih 5-6 godina, pa kakve sam uvrede pretrpeo, i ja i moja porodica u mečevima koji igra Zvezda i Partizan, pa čak i FMP i Partizan. Jesmo li mi nekoga vređali? To je čista frustracija i čista zavist u smislu svega toga da bi se podmetale određene igre. U tom vansudskom poravnanju dogovoreno je MZT prenese udeo na Primorsku, da Metalac iz Valjeva, kog nema 4-5 sezona, prenese udele na FMP, to se plaća tom klub oko 100 evra, i da se razreši problem Cedevita Olimpije. Bili smo uslovljavani i od FIBA, da se ne zaboravi, ABA ligu FIBA ne priznaje. Odluke za izvansudsku nagodbu su jednoglasno donete ali to nije sprovedeno na Skupštini 27. maja, na Skupštini 16. jula i 23. jula. Sve je bilo jednoglasno, a glasao je lično Ostoja, i sada vi to ne sprovodite, a onda razmišljate iz dana u dan kako to da sapletete, pa će onda napraviti priču oko Filipovog tasta.”

Da li Partizan opstruiše rad ABA lige?

“Istekao je rok za nagodbu. U oktobru 2017. godine je napravljen redosled predsedavanja klubova ABA lige koji je usvojen na skupštini ABA lige, koji kaže da u sezoni 18/19 predsedava Igokea, Cibona, FMP, u sezoni 19/20 Cibona, FMP, Mornar, a u sezoni 20/21 FMP, Mornar, Olimpija. Što Partizan tada nije istupio iz lige ranije, jer je FMP već dve sezone u Predsedništvu koje ne može bog zna šta da uradi. Prenosi udela su izvršeni i overeni su kod notara, da bi tako overeni bili ubačeni u državni registar, digitalni registar Republike Hrvatske, morate da imate potpisana punomoćja predstavnika svakog kluba, a Partizan to nije hteo da potpiše. Domagoj je zakazao skupštinu sve smo se bili dogovorili kako ćemo da uradimo, da bi dan pre skupštine Partizan izašao sa saopštenjem kojim opet ucenjuje, tada je Domagoj otkazao skupštinu. Onda je Dragan Bokan napravio sastanak u terminu skupštine, pod tim tačkama o kojima je trebalo da se raspravlja. Popodne je zvao mene, pitao da li hoće Zvezda da učestvuje. Mi nismo hteli da učestvujemo na nekom radnom dogovoru, znamo šta treba da se sprovede. Hteli smo da u naknadnim dogovorima učestvuje i Cibona, zbog moralnih razloga. Zamolio sam Bokana da nazove Domagoja, da se u razgovor uključim i ja, ako je potrebna moja pomoć kako bi ubedili Domagoja. I tada smo se sve dogovorili i ujutro smo se uključili na skupštinu. Taj dogovor je na skupštini bio potpuno razvaljen i tada smo odlučili da iz skupštine istupimo Zvezda, Cibona…

Ostoja Mijailović preti tužbom, pominje se i poligraf… čini se da sukob u ABA ligi neće biti rešen u skorije vreme?

“Što se tiče tužbi, poligrafa i ostalih stvari ja sam na raspolaganju. Gledao sam izjave, intervju i otvoreno pismo, ono govori o varijanti kada ga pogledam odmah ga bacim u smeće, jer to nema nikakvog sadržaja, niti me brine sve to o čemu pričaju, poligrafi i ostale stvari. Ja to neću raditi preko medija nije to rijaliti, znam da gospodin voli rijaliti i voli blato. Oko Đinđića može da pita doskorašnjeg šefa Velju Ilića, oko Kosova ima državne organe. Ponosim se svim svojim radom u javnom životu. Dajte činjenice, tu su brutalne laži i priče oko moje supruge, moje ćerke, sina…”

Smatrate da se iz KK Partizan orkestriraju napadi na vašu porodicu?

“Naravno. To permanentno rade, imate dokaze na svakoj utakmici, a imate i druge dokaze, ali o tome ćemo pričati tamo gde treba da pričamo. Nemam ja nikakav strah, to je pokušaj manipulacije i dodvoravanja Partizanovim navijačima. Nisam kriv za njihove greške i propuste.”

Rešenje problema u ABA ligi?

“Da bi ABA liga profunkcionisala, Partizan mora da potpiše punomoćje. Kada potpišu punomoćje,  ABA liga može odmah da profunkcioniše. Postavlja se Predsedništvo, menja društveni ugovor, otvara račun, ide se u fazu preoblikovanja, transformacije ABA lige u društvo sa ograničenom odgovornošću. Što se tiče sukoba interesa Zvezda je dala predlog kako treba sve to da izgleda. FMP je dva puta bio prvak ABA lige, nije on pravni sledbenik nego sportski, a njih najviše boli kako se Crvena zvezda spasla od stečaja 2011. godine. To je urađeno sve po zakonu što se može proveriti. Nije se pravila fuzija sa Zvezdom, nego se pravila šranšiza i sve u skladu sa zakonom, a sva ročišta su bila javna, gde su svi poverioci došli i glasali. Što se tiče sadašnjeg FMP-a… on se sportski plasirao u ABA ligu.”

Kruži priča se da ste imali određeni dogovor sa Ostojom Mijailovićem, a zbog istorije bavljenja košarkom izgledalo kao sastanak “trojice Partizanovaca”?

“Postojao je razgovor sa Ostojom Mijailovićem, neću pominjati ime svedoka, on je veliki moj prijatelj i nije pristalica Zvezde, nije igrao za crveno-bele, čak naprotiv, ni ja nisam igrao za Zvezdu u mlađim kategorijama, osam godina sam bio u Partizanu iako nisam navijao za Partizan.

Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

Bio je sastanak u Areni, gde smo normalno razgovarali kao ljudi, ali čini mi se nekako da kod Ostoje postoje neka opterećenja ljudi oko njega kojima sam ja misaona imenica u celom njihovom životu, koji ga stalno pumpaju. Tada smo se dogovorili prostu stvar kakvi su interesi i da sve bude regularno. Šta bi bila ABA liga bez Zvezde i Partizana?Posle dva dana od tog razgovora gde smo rekli da se nećemo više javno “eksponirati”, sve probleme rešavaćemo telefonom pa ćemo da rešimo, doživeo sam napad. Nazvao sam drugara koji nas je spojio i rekao mu: Molim te, vidi ovo? Ovo nema smisla! To se dešava na jesen 2019. godine. Zato sam i dao izjavu da Ostoja nosi moju sliku u novčaniku.”

Atmosfera je kulminirala pre nekoliko dana u jutarnjem programu kada ste spomenuli havarisane automobile pune droge i kupovinu osiguravajućih društava?

“Nisam ja to izmislio. Možete da proverite na internetu ko je to pisao, ja sam to pročitao, imam pravo da kažem ono što sam pročitao. Kupio auto, ukrao auto… ja to nisam pričao, pročitao sam, a što se tiče rasklapanja automobila isto imam pravo da kažem da sam to pročitao i šta sam video, a materijala za to imate koliko god hoćete. Kada sam pominjao zadnji deo oko droge… samo pogledajte Pink, kada sam ja izašao ko je došao u emisiju i o čemu su ti ljudi pričali.”

Da li ste mislili na zaplenu oko 628 kilograma skanka u Aranđelovcu pre nekoliko dana?

“Ja sam najavio te ljude u emisiji koji su došli posle mene.”

Prilično direktno povezivanje sa Ostojom Mijailovićem vlasnikom Britiš Motorsa? Kako je nastao Britiš Motors?

“Dajte da vidimo, šta je tu problem. Da vidimo koje su tužbe bile, kako je nastao problem oko znaka, to sve ima u medijima. To ništa nije tajna.”

Pretpostavlja se da je zbog havarisanih automobila punih droge Ostoja Mijailović i najavio tužbu protiv vas? Pitaće vas na sudu da li imate dokaze?

“Njegovo pravo, kada me to budu pitali na sudu biće prijatno iznenađeni.”

Da li je predsednik KK Partizan već podneo tužbu?

“Nije. Njegovo je pravo kao i svakog drugog građanina da se time bavi i da radi ono što je najavio. Samo neka radi ja nemam nikakav strah. Nisam u javnom životu od juče. Ništa mi nije poklonjeno počev od mog obrazovanja, pa na dalje. Ne spadam u grupu ljudi koji kada iznose nešto u javnost iza toga ne stoje činjenice i određeni dokazi. Nemam nikakvu brigu oko svega što se sada prepliće i dešava.”

I ranije ste imali sukobe sa ljudima iz Partizana, tačnije sa Duškom Vujoševićem, ko je “teži protivnik” od njih dvojice?

“Oni se izgleda se svi lepe na mene, svi bi preko mog imena i prezimena i pljuvačine po meni da pravili rejting među svojim navijačima.”

Vujošević je nekako bio ozbiljniji protivnik na terenu? 

“Duško i ja se znamo od svoje 11, 12 godine pošto smo zajedno bili u Partizanu, prošli smo to što smo prošli, onda smo ušli u te sukobe, mada je Ostoja rekao kada je dolazio u Partizan da je Duško kriv za stanje koje je zatekao u Partizanu. Ali to ne bih merio… to je nešto što čujete vidite i bacite u koš. Ako se pavite javnim životom u Srbiji treba da budete spremni za veći stepen nelagode, blata, pljuvanja, ako ste još u javnom životu, a još ste i uspešni onda treba da imate jako dobre organe za varenje.”

Da li posle svega postoji mogućnost da postignete bilo kakav dogovor sa Ostojom Mijailovićem?

“Ja godinama pričam da Zvezda i Partizan u košarci, a i u svim drugim sportovima u Srbiji, treba da nađu zajednički jezik oko tačaka koje su od opšteg interesa.”

Da li sukob Zvezde i Partizana može da eskalira?

“Mislim da ne može da bude gore od onoga što je sad, i bez ovog sukoba. Nažalost, događaju se takve stvari.”

Da li su odnosi Zvezde i Partizana trenutno na najnižoj tački?

“Ne mislim da je to donela košarka, malo doprinosi, ali mislim da fudbal strašno doprinosi. Ne sviđa mi se ključni manir Partizana da za sve sopstvene promašaje i greške odmah okrive Zvezdu. I to nekako postaje manir u svim sportovima. To mi se ne sviđa. Da vam iskreno kažem neka oni zarobe Partizan kako rekoše kao što sam ja zarobio Zvezdu 10 godina. Za 10 godina 15 trofeja, pa zarobite i vi. Ne pada mi napamet da se upuštam u privatizaciju u sportu. Te informacije, muljanje i spinovanje u medijima ne doprinose da se odnosi stabilizuju.”

Da li očekujete da će se promeniti “situacija” u Morači kada beogradski večiti gostuju Budućnosti pošto se i vlast promenila u Crnoj Gori?

“Oni rekoše da samo kada dođe Zvezda je haos, a kada gostuje Partizan to su prijateljski odnosi, to baš i nisam razumeo. Nisam razumeo ni da FMP nikad nije pobedio Zvezdu, i kakav je to argument? Cibona nikada nije pobedila Partizan zadnjih 10 godina, jel to zato što je Partizan osnovan u Zagrebu. U Podgorici je sve bilo politički i vreme je pokazalo da su naši nadležni državni bezbednosni organi potpuno bili u pravu. Šta se sve događalo u Crnoj Gori i šta se na kraju dogodilo? Videćemo šta će se dešavati, ja nemam nikakav neprijateljski odnos. Biću neprijatelj onome ko mi stalno vređa porodicu.”

Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

Ko bi pobedio u basketu 1 na 1 sa Ostojom?

“Ja ne znam da igram fudbal”

“Babl” u Evroligi, nastavak ili prekid?

“Rukovodstvo Evrolige će gurati sezonu po svaku cenu, mislim da je to ispravan pristup, ali se plašim nečega što se sada nama događa, a to su igrači koji su imali pozitivan PCR test, pa negativan, posle je neophodno da se sprovedu svi pregledi kako se ne bi kojim slučajem desilo nešto štose desilo nesrećnom Majklu Odžu. Samo negativan PCR nije dovoljan.”

U videu pogledajte šta je još prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović rekao za naš portal:

Nedostatak publike?

“Jako nam je otežan transfer. Imamo ogromne gubitke jer nema publike, svaka naša utakmica u Pioniru bi nam donela oko 100-150 hiljada evra, takva utakmica u Areni bi nam donela 200, 250, a možda i 300 hiljada evra. Moramo da idemo čarter letovima, a to košta , cifra je preko 40.000 evra. Duplo kolo Milano-Barselona nema redovnog leta, koštaće nas. Vrlo sam zahvalan predsedniku države i ljudima iz Vlade. Predsednik države baš razume određene probleme i ne samo kada je košarka u pitanju. Plašim se da bez pomoći države nećemo moći.”

Troškovi testova za koronu, koliki su izdaci Zvezde?

“Cena je 6.000 dinara po jednom čoveku, kada testiramo uglavnom bude 25 košarkaša to je 150.000 dinara. Do sada smo se testirali 14-15 put, ali da budemo iskreni Ministarstvo omladine i sporta su napravili pristup da određeni klubovi u Batutu imaju besplatno testiranje, a to je zadnja 3-4 puta.”

Da li postoji varijanta da se ABA liga igra u “bablu”?

“Gospodin Milija Vojinović je napravio “babl” sistem za drugu ABA ligu, to je pilot varijanta, da vidimo za svaki slučaj da li to može. Čestitam mu na svemu onome što je uradio. To je rezervna varijanta za ne daj bože.”

Autor: N. Slepčević



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar