Da li ste čuli za Parler? Nova društvena mreža dobija na HILJADE KORISNIKA u minuti

Na tlu SAD pretekao je za kratko vreme TikTok, Instagram i Tviter po količini preuzimanja sa Gugla

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/LoboStudioHamburg

Parler, društvena mreža koja se smatra bastionom slobode govora, trpi probleme zbog preopterećenja izazvanog ogromnim brojem novih korisnika koji masovno prelaze na ovu platformu revoltirani cenzurom koju vrši Tviter.

“Parler je eksplodirao. Dodaju se hiljade korisnika u minuti i ​​paralelno rešavaju tehnički problemi zbog preopterećenja”, rekao je radio voditelj i većinski deoničar Parlera Dan Bonđino.

On je negirao glasine da je platforma prodata. Nagli porast broja novih korisnika učinio je Parler danas najpreuzimanijom aplikacijom u Americi u Google Play prodavnici, pretekavši platforme kao što su TikTok, Instagram i Tviter.

Pre juna, Parler je u proseku imao oko 2.000 preuzimanja. Njegova baza korisnika udvostručila se tog meseca, na oko 1,5 miliona, nakon što je Tviter počeo da uvodi drastične mere obeležavanja i brisanja postova. Parler sada dodaje onoliko korisnika u minuti koliko je nekad sticao u jednom danu.

Pobuna koju su vodili konzervativci, usledila je nakon što su Tviter i Fejsbuk suzbili izveštaje o navodnom širenju uticaja porodice demokrata kandidata Džoa Bajdena, zaključavanjem naloga Njujork posta na dve nedelje, koji je prvi objavio priču, na dve nedelje.

Parler je imao oko 4,5 miliona korisnika pre izbora 3. novembra. Među tim korisnicima bili su istaknuti konzervativci, kao što su Trampov advokat Rudi Đulijani i Erik Tramp.

Korisnici Androida širom sveta u ozbiljnom problemu, da li će i vas zbog OVOGA zaboleti glava?



Izvor: Objektiv.rs, B92, Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar