Trener Žalgirisa o IZAZOVIMA I UZBUĐENJIMA: Oprezno sa kritikama prema Dži-ligi

Trener Žalgirisa Martin Šiler govorio je u opširnom intervjuu za "Eurohoops" o iskustvu vođenja ekipe tokom pandemije virusa korona, o priznanju u Dži-ligi i o svojoj trenerskoj filozofiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: euroleague.net

Šiler je u sezoni 2019/2020 proglašen najboljim trenerom razvojne lige, za koju je rekao da je potcenjena i u Evropi i u Americi.

“Postoji neka vrsta arogancije prema Dži-ligi sa obe strane – iz Evrope i Amerike. Govori se da to nije dobra košarka, da su igrači sebični, ne dodaju loptu. Ipak, postoji i uvreženo mišljenje u Americi da će igrač lako otići u Evropu i zaraditi veliki novac, a svim znamo da to i nije tako lako. To je sve isti sport, ali govorimo o dve različite igre. To je jednostavno tako”, rekao je Šiler i dodao:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Stigma o Dži-ligi će vladati još dugo. Biću iskren, razvojna liga je fantastična. Zašto mi Evropljani imamo pogrešnu sliku o tome? Zato što su igra i njena dinamika teški za razumevanje. Imate ogroman roster na raspolaganju, koji se menja iz nedelje u nedelju. To znači da ćete veoma teško moći da održite stabilnost i kontinuitet u timu”.

On je dodao i da je Dži-liga odlična sredina za razvoj mladih igrača, ali i trenera.

“Ako ste u dobrom timu, imate fantastičnu priliku da napredujete kao trener. Sve je odlično organizovano. Ako želite da budete uspešni u razvojnoj ligi, nećete to lako postići. Ima 28 timova, ako uspete u tome da svoj tim naterate da razmišljaju u odbrani i igraju brzo u napadu, već ste mnogo toga postigli. Sve je to izazovno i uzbudljivo i treba biti oprezan sa kritikom prema toj ligi”, zaključio je Šiler za SK.

Obradović pred Primorsku poziva na MAKSIMALAN oprez: “Na nama je da odigramo ozbiljno ovaj meč”



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar