Stigao najmoćniji serijski Golf svih vremena: Upoznajte “R” verziju “osmice” (VIDEO)

Sređen je do najsitnijeg detalja, juče i zvanično predstavljen

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: VW printscreen

Pokrenut 2002. godine kao R32 za ljubitelje “nečeg iznad GTI-ja”, Golf R se smatra pokretačem R-porodice VW visokoperfromansnih verzija.

U proteklih 18 godina prodato je ukupno 200.000 R-modela, a od juče je na tržištu novi VW Golf R, koji će sa 320 konjskih snaga biti najmoćniji serijski Golf svih vremena.

Sa 2,0 litarskim 4-cilindričnim turbobenzincem, peto izdanje R-Golfa ubrzava do 100 kilometara na čas za samo 4,7 sekundi.

Snaga se isporučuje na 18-inčne točkove putem 7-brzinskog DSG menjača s dvostrukim kvačilom i pogona na sve točkove 4Motion sa R-Performance Torque Vectoring.

Prvi put VW Golf R ima selektor dinamike vožnje, Foto: VW printscreen

To znači da, pored promenjive raspodele snage između prednje i zadnje osovine, novorazvijeni sistem prvi put raspoređuje pogonsku snagu do 100 posto između levog i desnog zadnjeg točka, u zavisnosti od ugla upravljanja i okretanja, položaja papučice gasa i bočnog ubrzanja.

Prvi put VW Golf R ima selektor dinamike vožnje, čemu treba dodati elektronsku blokadu diferencijala i DCC šasiju koja je spuštena za 20 milimetara. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 kilometara na čas.

Dugo čuvana tajna izlazi u javnost: BMW spreman da predstavi – iNext (FOTO)



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar