UKUSNO

Kakva kombinacija! TURSKE LEPINJE sa grčkim jogurtom: Doručak koji ćete obožavati (FOTO+RECEPT)

Ovakvo pecivo možete jesti umesto hleba ili sa slatkim ili slanim nadevima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/ rawpixel.com

Turobne, jesenje dane, nekad je potrebno malo “začiniti”. I to od ranog jutra!

A gde ćete bolje od toplog, mirisnog doručka, koji će, garantujemo, obožavati cela porodica.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Lako se pravi, te vam nije potrebno posebno kulinarsko znanje, a najbolje od svega, turske lepinje, odnosno Balzame, kako ih zovu, možete kombinovati sa čim god da imate u frižideru.

Uz šolju čaja ili kafe, budite sigurni da je ovo doručak koji hrani sva čula.

 

View this post on Instagram

 

My new book – Be More Vegan launches tomorrow – whoop! ? So here’s my final recipe share…Mini flatbread pizzas with all the toppings! You probably know that I’m the biggest fan of flatbread pizza as they are super fast to make and the topping options are endless. It’s one of my go-to stand by meals and unlike traditional pizza dough which needs proving my speedy flatbread base can be made in minutes and are just as fluffy. The secret to the fluffy texture is using self-raising flour which creates a lovely bouncy bread in minutes which is made even better if you griddle it. Some other family friendly topping ideas I love to mix and match are; pesto, sun dried tomato sauce, pineapple chunks, sweetcorn, roast veg, vegan pepperoni, cashew cheese. I really hope you love #BeMoreVegan x Link in my bio ? @welbeckkids * * * #pizza #flatbread #vegan #veganpizza #easyrecipes #bemorevegancookbook #veggies #flatbread #sustainableliving #plantbased #plantpowered #seasonalfood #soulfood #ecofriendly

A post shared by Niki Webster – Rebel Recipes (@rebelrecipes) on

Potrebno:

  • Malo peršuna
  • 2 ipo kašičice suvog kvasca
  • 3 ipo šolje brašna po izboru
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašike maslinovog ulja, ekstra devičansko
  • 3/4 šolje grčkog jogurta
  • 1 1/4 šolje vode

Priprema:

Šećer, vodu i kvasac pomešajte u činijici i ostavite da odstoji desetak minuta kako bi se kvasac aktivirao. Prespite u glavnu činiju a potom u to dodajte grčki jogurt, maslinovo ulje i so i umutite ih zajedno.

Dodajte lagano peršun i brašno i mešajte varjačom sve dok se dobro ne sjedini. Na ravnu površinu pospite brašno, a otom smesu mesite još par minuta dok potpuno ne prestane da bude lepljiva. Ukoliko se testo lepi, pospite još brašna.

Nakon toga, testo podelite na deset delova, pospite ih brašnom, prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji desetak minuta.

Tiganj dobro zagrejte i pre nego što spustite testo, razvaljajte ga oklagijom. Premažite gornju stranu maslinovim uljem i spustite u tiganj, tako da je nauljena strana na tiganju. Pecite oko minut ipo, dok se na gornjoj strani ne stvore mehurići, pa potom premažite gornju stranu i okrenite. Donji deo ne treba predugo peći.

Postupak ponovite i sa ostalim lopticama testa. Posle pečenja, somune držite u čistoj kuhinjskoj krpi, da se malo potpare i zadrže mekanost.

Sa čim se kombinuje?

Možete ga jesti poput hleba uz obroke, ali i sa medom, namazom od kikirikija, sa humusom, ili kao podlogu za picu. Dodajte svež paradajz, grilovanu piletinu i izmrvljenu fetu i voila, doručak za desetku.

Ili umesto takvog nadeva birajte slaninicu i kajganu.

Javite nam kako vam se dopada!

Preuzimanje teksta ili delova teksta dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i linka ka stranici Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar