“Ime naroda” stiže u bioskope: Oduševiće vas Ljubomir Bandović (VIDEO)

Film će postati i TV serija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/MegaComFilm

Domaći igrani film “Ime naroda” Darka Bajića krenuće u svoj redovan bioskopski život po celoj Srbiji 12. novembra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Reditelj Bajić kreira epsku biografsku sagu o jednoj od ključnih ličnosti Novog Sada i srpske istorije – Svetozaru Miletiću, kojeg izvanredno tumači Ljubomir Bandović. Ugledni advokat, član ugarskog parlamenta i borac za prava i nezavisnost Srba u austrougarskoj Vojvodini, lik Svetozara Miletića glavni je protagonista filma po scenariju Milovana Vitezovića, i kako to obično biva u domaćoj kinematografiji, i ovaj projekat je u planu da preraste u TV seriju.

Nakon što je više puta politički osuđivan, borbu Svetozara Miletića nastavljaju njegova ćerka, prva žena novinar u Srbiji – Milica Miletić i njen suprug Jaša Tomić, Miletićev naslednik u Srpskoj narodnoj slobodoumnoj stranci, i ovo je priča o njima i njihovoj borbi.

U filmu je briljantan Ljubomir Bandović, oni je prvi put u glavnoj filmskoj ulozi, i mnogi misle da mu je najbolja u karijeri. Svakako je neophodno istaći uvek odličnog Žarka Lauševića, skroz drugačiju Katarinu Žutić, izvanrednog Andriju Kuzmanovića, prijatno iznenađenje u vidu debitantkinje Anje Pavićević, i povratak Ane Franić na film posle toliko godina.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar