Poslastica za sve ljubitelje muzike: Najavljen koncert posvećen Vladi Divljanu

Održaće se u Kolarcu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/aquariusrecordshr

Koncert posvećen Vladi Divljanu pod nazivom “Nebeska Rusija – Četiri Maljčika” dvojice pijanista Aleksandra Šandorova i Nemanje Nikolića biće izveden 30. oktobra od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Klavirski duo povezuje muziku omiljenog kompozitora svih učesnika projekta, Sergeja Prokofjeva, odnosno njegov Koncert za klavir i orkestar br 3, sa autorskom muzikom Vlade Divljana. Koristeći citate Prokofjeva i Divljanove autorske kompozicije, pijanisti stvaraju autentično i novo muzičko delo maksimalno poštujući notne zapise koje koriste. Šandorov je ostavio značajan trag kao dragoceni saradnik Divljana tokom decenija zajedničkog rada.

Danas bi napunio 80 godina: Zamislite svet bez Džona Lenona

Razvojni put ovog poduhvata predstavljen je ove godine na rođendan Divljana 10. maja kao spot kompozicije “Retko te viđam sa devojkama” u instrumentalnoj verziji sa Horom, a sam video je sniman baš u velikoj sali Kolarca, gde je koncert i bio planiran da se održi na rođendan velikog rok umetnika.

Vlada je “gradska faca” Beograda i uzor mnogih generacija! Sad je za Objektiv rekao sve o čemu je ćutao

 

Kroz naslov projekta i koncertni program jasno se aludira na “dobri duh” Vlade Divljana, jer se koriste nazivi pesme i filma koji je nedavno snimljen o njemu (pesma “Maljčiki”, film “Nebeska tema”).



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar