POMOĆ DRŽAVE

U Srbiji ćete moći da BESPLATNO koristite 50 hektara zemlje, ali pod jednim uslovom

Najava velike pomoći mladim poljoprivrednicima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je davanje u zakup neobrađenog državnog zemljišta, do 50 hektara, mladim poljoprivrednicima bez nadoknade, sa jednom jedinom obavezom – da to privedu nameni i kulturi u skladu sa standardima agrarne politike.

Žene će pravo na POSEBAN STAŽ moći da ostvare tek za 12 godina: Od 1. januara nova pravila za penziju

Milan Krkobabić je za RTS rekao da je udruživanje jedini način slabima da se suprotstave tržišnim izazovima i da njihov proizvod stigne na pijacu i bude naplaćen.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Krenuli smo ozbiljno pre četiri godine u priču o zadrugarstvu, da vratimo poverenje i uspeli smo – 750 zadruga je formirano u Srbiji za nepune tri godine. Ono što je bilo poljuljano, izgubljeno, ponovo je vraćeno”, istakao je ministar.

Vlada Srbije usvojila novu uredbu: Korisnicima omogućeno pravo na ISPLATU od 20.000 dinara

Krkobabić je najavio podršku mladim poljoprivrednicima, pošto u Srbiji ima 200.000 hektara neobrađene državne zemlje koja nije data u zakup.

Spremni smo da pripremimo davanje u zakup tog zemljišta, do 50 hektara, mladim poljoprivrednicima bez nadoknade, sa jednom jedinom obavezom – da to privedu nameni i kulturi u skladu sa standardima agrarne politike“, naveo je ministar.

U Knjaževcu bogato rodio KIVI, Najdan otkriva kako mu je to pošlo za rukom

Slovenci, kako je naveo, daju 45.000 evra podsticaja svakom mladom bračnom paru koji reši da se bavi poljoprivredom.

“Videćemo koliko ćemo mi moći da izdvojimo kao stimulativnu meru”, napomenuo je Krkobabić, navodeći i ideju otkupa napuštenih kuća od strane lokalnih samouprava koje će biti ustupljene mladim poljoprivrednicima.

Ova voćka donosi PRAVO BOGATSTVO svim poljoprivrednicima u Srbiji! Prodaju je Rusima za velike pare

Naglasio je i da je značajan Nacionalni program za preporod sela Srbije.

“To je sjajna knjiga, koju je uradio odbor SANU za selo u saradnji sa kabinetom ministra, a podršku ovoj ideji dao je predsednik Republike, patrijarh srpski Irinej, poglavar Rimokatoličke crkve u Srbiji gospodin Hočevar, javni i kulturni radnici”, istakao je ministar.



Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar