BITNE INFORMACIJE

Važne INFORMACIJE iz Turske: Oglasio se AMBASADOR Srbije o povređenima u stravičnom zemljotresu

Među stradalima i povređenima u Turskoj nema Srba

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Twitter/Printscreen

Ambasador Srbije u Ankari Zoran marković izjavio je večeras da, prema informacijama kojima raspolaže, među stradalima i povređenima u zemljotresu kjoji je danas pogodio Tursku nema državljana Srbije.

On je, međutim, dodao da tu informaciju treba prihvatiti s rezervom s obzirom na to da u Turskoj, a posebno u Izmiru koji je najteže pogođen zemljotresom, živi dosta pripadnika srpske bošnjačke zajednica koji su dvojni državljani Turske i Srbije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Marković je u izjavi za Tanjug istakao da će ambasada pružiti svaku pomoć državljanima Srbije, koji su se eventualno zatekli u Turskoj, kao i dvojnim državljanima, u okviru svojih mogućnosti i mogućnosti države Srbije.

Veliki potresi kidaju Tursku: Novi ZEMLJOTRES pogodio Kušadasi 

Uradićemo sve što je nu našoj moći da pomognemo, ali mogućnosti su nam ograničene i iIzjavićemo saučešće gradonačelniku Izmira. Pružićemo svaku pomoć u okviru naših mogućnosti ako nam se javi bilo ko od našigh državljana, bez ozira na to da li je u pitanju dvojni državljanin ili neko ko se zatekao u Turskoj, iako ih nema mnogo jer sezona nije u toku”, rekao je Marković.

On je naveo da je situacija najteža u Izmiru, gde se, prema podacima turskog ministarstva unutrašnjih poslova srušilo ili urušilo najmanje 20 zgrada u kojima više ne može da se stanuje.

Prema njegovim rečima, zemljotres se nije osetio u Ankari, ali jeste u Istambulu, što je izazvalo zabtrinutost s obzirom na to da se taj grad nalazi na jednom od najtrusnijih područja na svetu.



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar