JEZIVO

Bratu poslao fotografije crkve u Nici u kojoj je izvršio POKOLJ: Tunižanin se slikao nasmejan (FOTO)

Bio u Parizu do 29. oktobra, veče pre napada došao u Nicu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube

Samo 20 dana pre nego što će da počini pokolj u katoličkoj katedrali u Nici, 21-godišnji tunižanski migrant Brahim Osom pozirao je nasmejan i srećan što se konačno dokopao kontinentalne Evrope.

Fotografiju su napravile vlasti u italijanskom lučkom gradu Bariju, gde je Osom 8. oktobra stigao preko ostrva Lampeduza. Prethodno je 20 dana proveo u karantinu na brodu.

Osom je fotografisan, zabeleženo je njegovo ime, datum rođenja i otisci prstiju i odveden u centar za pritvor migranata.

Sledećeg dana, obavešten je da nema zakonsko pravo da boravi u Italiji i dobio je naredbu da napusti zemlju u roku od sedam dana. Ali, umesto da bude zadržan i deportovan, Osom je pušten. Italijanske vlasti istražuju kako i zašto se to dogodilo.

Osom je u međuvremenu vozom stigao do Pariza, nakon što je uspeo da neotkriven pređe francuski granicu. Smatra se da je u francuskoj prestonici boravio do 29. oktobra, na dan masakra, kada je uhvatio voz za Nicu.

Došao je u grad u grad na Azurnoj obali 6.30 ujutro i poznato je da je poslao fotografiju bazilike Notr Dam, iste crkve u kojoj će kasnije izvršiti napad, svom bratu u Tunisu, rekavši da tamo želi da prenoći.

Кad se crkva otvorila u 8.30 ujutro, ušao je unutra i zadržao se oko pola sata pre nego što je izvadio nož. Ubio je tri osobe, dve žene i muškarca, a dvema žrtvama je odrubio glavu.

Lokalna policija je stigla na mesto zločina u 9.10 i ispalila 14 metaka na napadača koji je pomahnitalo vitlao nožem i vikao “Alahu Akbar”.

Istražitelji su u torbi sa Osomovim ličnim stvarima pronašli još dva noža, Kuran i dva mobilna telefona. Francuskim službama bezbednosti napadač je bio nepoznat. Trenutno se nalazi na lečenju.

Porodica Osom, iz siromašnog tunižanskog grada Buhajla, kaže da je sve vreme bila u kontaktu sa 21-godinjim Brahimom od kada je stigao u Francusku. A onda je usledio šok kada se u medijima pojavila slika na kojoj leži krvav nakon što je upusan prilikom hapšenja.

“Na slikama smo videli našeg sina”, rekli su njegovi roditelji.

Ovaj čovek je KLAO LJUDE u Francuskoj: Otkriven identitet monstruma koji je sekao glave u Nici

Kod koljača iz Nice pronašli dokument Crvenog krsta, evo kako je dospeo u Francusku



Izvor: Blic, Daily Mail

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar