POTENCIJALNO STANJE

Ovako bi izgledalo uvođenje POLICIJSKOG ČASA u Srbiji: Dr Kon otkrio sve o najstrožoj meri

"Ako se bude uvodio, i to mora da bude prvo za neka područja koja su posebno zahvaćena", rekao je Kon za B92

dr Predrag Kon Foto: printscreen

Kako je član Kriznog štaba Predrag Kon rekao, bolnice još uvek nisu toliko popunjene, da bi došlo do uvođenja ove mere.

“Za sada opcija policijskog časa nije na dnevnom redu”, naglasio je epidemiolog Predrag Kon za TV B92 i dodao:

“U Beogradu iz dana u dan imamo povećanje, i to ne malo, ali u ostatku Srbije, osim u Kragujevcu, to nije tako. Možda će prvo doći do određenih restrikcija za Beograd”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako kaže, mora se razmišljati o tome šta mere sve donose, ko će biti u problemu, ali da bez obzira na ekonomske razloge, postoje neke granice koje nikako ne smeju da se pređu.

“Imamo preko 120 hospitalizovanih za jedan dan, ako tako nastavimo, to će već biti ozbiljan problem”, rekao je Kon.

On je istakao da bi uvođenje policijskog časa bio poraz.

“Policijski čas je poraz, to znači da nemamo svesti da sami zaustavimo virus. Poraz u smislu da nismo uspeli da se solidarišemo oko virusa, da nismo uspeli da uvedemo nešto što svi poštuju, da pojedinci uništavaju kolektivni sad, i to često vrlo svesno”, naveo je epidemiolog član Kriznog štaba.

Korona uzela MAHA u Beogradu, ne može se ZAUSTAVITI! Dr Kon rekao UPOZORAVAJUĆE stvari o koroni u Srbiji

Kon je ponovo naglasio važnost poštovanja onih mera koje su na snazi.

“Policijski čas je mera koja najviše šteti svima, ali je najefikasnija, jer onemogućuje prenos. On se mora oročiti na određeno vreme, ali ako se bude uvodio, i to mora da bude prvo za neka područja koja su posebno zahvaćena”, rekao je Kon za B92.

On je dodao da se zalaže da se uvede nošenje maski i u pešačkim zonama, zbog velikog broja ljudi na takvim mestima.

Kon navodi da bi zakon o epidemiji trebalo da bude usvojen i da će se nakon toga mnoge stvari bolje definisati, a samim tim i bolje sprovoditi, jer se nada izmenama pravnog okvira.

Kada je reč o školama i dalje se radi o sporadičnim slučajevima, a u slučaju da se jave dva povezana – tzv. klaster, razred prelazi na onjaln nastavu.

Član Kriznog štaba se HITNO obratio novoj Vladi Srbije: Evo šta dr Kon ima da im kaže

Kako je objasnio, za svako dete piše informacija, redosled, liste.

“To je ogroman posao, onlajn nastava- nema posla. Ogromno je organizacija da bi se sve to obezbedilo”, rekao je Kon i naglasio da je zato važna dobra saradnja sa Ministarstvom prosvete.

“Svi su oni u ogromnom problemu, ali su iz Ministarstva prosvete pokazali spremnost za saradnju, da su razumeli situaciju. Ako bude potrebe, moći ćemo određene mere da donosimo kao epidemiolozi”, rekao je Kon.

U poslednja 24 sata u Srbiji su registrovana rekordna 1.384 nova slučaja inficiranja korona virusom. Od toga, najviše novoobolelih je iz Beograda, ali ono što najviše brine je Kragujevac u kome broj novih slučajeva rapidno raste.

Prema najnovijim podacima, u Beogradu je u protekla 24 sata inficirano 728 osoba, a broj novih slučajeva raste i u ovim gradovima: Kragujevac 84, Novi Sad 67, Kraljevo 32, Valjevo 30, Šabac 30.

Izvor: B92

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar