SAD

Eksplozija NASILJA u Filadelfiji: Ubijen još jedan Afroamerikanac, uveden policijski čas

Filadelfijska policija je optužila pojedine demonstrante da su iskoristili proteste kako bi pljačkali prodavnice tokom sukoba sa policijom

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Perez

Vlasti Filadelfije će od večeras uvesti policijski čas kako bi se stalo na kraj pljačkama i nasilju tokom noćnih protesta, koji su izbili nakon što je policija ubila jednog Afroamerikanca.

Kako je saopšteno iz kancelarije gradonačelnika Filadelfije, policijski čas stupa na snagu večeras u 21 sat i trajaće do sutra u 6 sati ujutru, preneo je Rojters.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U Filadelfiji se od ponedeljka održavaju protesti nakon što je policija iz vatrenog oružja ubila 27-godišnjeg Voltera Volasa, koji se sukobio sa snagama reda naoružan nožem.

Filadelfijska policija je optužila pojedine demonstrante da su iskoristili proteste kako bi pljačkali prodavnice tokom sukoba sa policijom.

Tokom prve noći protesta, 300 ljudi je marširalo ulicama, a 91 osoba je uhapšena.

Porodica ubijenog Volasa je rekla da je on bio u psihičkoj krizi kada je policija otvorila vatru na njega.

Glasao Džo Bajden: Pogledajte sa kim se pojavio na biralištu (FOTO)

Tramp se hvalio kako je pomirio Srbe i Albance: Tukli se 400 godina, a onda sam ja to rešio za 20 minuta

Iz policije su saopštili da su ga upucali jer nije hteo da ispusti nož, a sve se odigralo pred njegovom majkom i komšijama.

Advokat koji zastupa porodicu ubijenog rekao je da je Volas imao manično-depresivnu psihozu i da je njegova supruga ro rekla policiji pre nego što je ubijen.

Izvor: Tanjug

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar