KORONAVIRUS

Hospitalizovano 70 pacijenata, 11 DECE: U KBC Dragiša Mišović se povećao broj prijema bolesnika

Prima se srednje teška i teška klinička slika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/E-stock/Aleksandar Bacalija

Načelnica anestezije KBC “Dragiša Mišović” Duška Ignjatović kaže da je tokom noći bilo više od 10 prijema pacijenata zaraženih koronavirusom. U poslednja dva-tri dana se, kaže, povećao broj prijema.

U KBC “Dragiša Mišović” hospitalizovano je više od 70 pacijenata sa kovidom, kao i jedanaestoro dece. Na intenzivnoj nezi je 15 pacijenata, od kojih je osmoro na nekoj vrsti mehaničke ventilacije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Klinička slika ne mogu da kažem da se razlikuje za naš centar u odnosu na ranije. Primamo srednje tešku i tešku kliničku sliku, uglavnom je obostrana pneumonija. Nema razlike u odnosu na prethodna dva pika”, navodi Ignjatovićeva.

Prema njenim rečima, prvih dana najčešće su u bolnicu primani gerijatrijski pacijenti, a prethodnih dana i pacijenti srednjih godina.

“Mi nemamo način da drugačije sprečimo to širenje, ušli smo u zatvorene prostore zbog hladnog vremena, lakše virus cirkuliše. Mere moraju da se poštuju da ne dođemo u situaciju da moramo da hospitalizujemo puno pacijenata”, napominje načelnica anestezije KBC “Dragiša Mišović”.

Evo ko je u Srbiji najviše na udaru korone: Lista zaraženih podeljena na 11 grupa

KORONA presek po gradovima: U Beogradu su brojke ALARMANTE, a ovi gradovi su takođe UGROŽENI!Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar