SVE VEĆI BROJ

Četiri osobe izvršile SAMOUBISTVO za manje od nedelju dana: Crni period suicida u Srbiji

Samo juče su zabeležena dva suicida

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay/counselling

Samoubistvo muškarca večeras u beogradskoj opštini Zvezdara samo je jedan u nizu crne serije suicida u Srbiji. Za manje od nedelju dana život su sebi oduzele najmanje četiri osobe.

Muškarac I. B. (50) ubio se pištoljem u svom stanu večeras oko 19 sati.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tragedija na Zvezdari: Muškarac (50) izvršio SAMOUBISTVO u svom stanu

Juče su zabeležena dva suicida. U Lazarevcu u potkrovlju svoje kuće mladić S. K. (28) izvršio je juče samoubistvo vešanjem. On je bio profesionalni vojnik Vojske Srbije.

Istog dana mladić S. S. (23) oduzeo je sebi život u svojoj kući u beogradskom naselju Boleč.

HOROR u Lazarevcu! Obesio se vojnik Vojske Srbije u potkrovlju svoje kuće

Pre nepunih nedelju dana, 18. oktobra, Beograđanka M. Ć. (71) izvršila je suicid skokom iz svog stana na Čukarici. Starica je skočila iz svog stana koji se nalazi na trećem spratu zgrade u Mladenovačkoj ulici.

Nakon što se upucao u automobilu parkiranom ispred kasarne “Vasa Čarapić” na Banjici, 6. oktobra, vojnik A. R. je preminio na VMA. Nažalost, ovakvi slučajevi dešavaju se među pripadnicima Vojske, iako se za njih očekuje da pokazuju naročitu psihičku snagu i da nemaju tegobe duhovne prirode.

Tragedija u Boleču: Mladić (23) izvršio SAMOUBISTVO, vatrenim oružjem presudio sam sebi

Srbiju je potreslo samoubistvo Beograđanina Ivana T. (52), koji je 6. oktobra pao naočigled vatrogasaca sa nadstrešnice terase sa 12. sprata zgrade u Pančićevoj ulici na Dorćolu. Kako je kasnije ustanovljeno, on je bio pod uticajem lekova za smirenje jer je imao maniju gonjenja. Vatrogasci su pokušali da ga spasu ali bezuspešno, a taj pokušaj zebeležen je i kamerom.

Pokušaj suicida

Nepoznata ženska osoba pokušala je sredinom meseca da izvrši samoubistvo skokom sa novopazarskog “Svojborskog mosta” u naselju Jaklja.

Devojku su, srećom, spasili prolaznici koji su skočili, izvukli je i pružili joj prvu pomoć. Ona je odmah prevezena u ZC Novi Pazar.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”. Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra “Srce” od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na [email protected].



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar