KRIJUMČARENJE

Velika zaplena na Gradini: Krio silni KEŠ i uređaje vredne 350.000 dinara

Nakon pretresa carinici su otkrili štek

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Uprava carina

Carinici su 20. oktobra 2020. godine na prelazu Gradina u saradnji sa policijom sprečili jednog putnika da prokrijumčari preko 300.000 švedskih kruna i pet novih “ajpeda“ i mobilnih telefona, vrednih oko 350.000 dinara.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao BMW švedskih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio 37-godišnji Sirijac sa švedskim pasošem.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prilikom susreta sa carinicima on je rekao da sem ličnog prtljaga nema ništa da prijavi i da sa sobom nosi dozvoljeni iznos gotovine.

Delovalo je da je zaista tako, jer je prilikom kontrole carinik u džepovima pantalona i jakne koje je putnik imao na sebi, pronašao 67.000 švedskih kruna, što je oko 6.500 evra.

Međutim, nakon toga je u jednom od kofera pronađeno još 250.000 švedskih kruna koje su bile sakrivene među garderobom.

Ispostavilo se da to nije bilo sve što je putnik imao nameru da sakrije od graničnih službenika, jer su iza zadnjih sedišta, ispod itisona u gepeku, pronađena i tri tablet uređaja “ajped 8 generacije“.

Kutije sa još dva nova mobilna telefona “samsung galaksi“ otkrivene su u prostoru za rezervni točak i u pomoćnoj ladici za prvu pomoć u gepeku.

Putnik će pred prekršajnim sudom odgovarati zbog neprijavljivanja deviznog iznosa od preko 20.000 evra u švedskim krunama, kao i novih tablet uređaja i mobilnih telefona.

Velika zaplena na prelazu Vatin: Uhapšen muškarac (40), nađeno 137 kilograma marihuane (FOTO)

MEGA ZAPLENE: Zaustavljeni turski i albanski šverceri, carinici pronašli oko 110 kilograma duvana (FOTO)Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar