Profesionalni šminkeri savetuju: 7 trikova kako da se našminkate za DESETKU!

Uz malo truda do velike promene

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/valuavitaly

Ponekad propustite samo jednu stvar prilikom šminkanja, ali baš ona može drastično da utiče na vaš izgled.

Sitnice ovde imaju presudnu ulogu a Ser Džon i Meri Grinvel koji već godinama sarađuju sa brojnim poznatim ličnostima, otkrivaju trikove za savršeno šminkanje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Bez obzira da li se pripremate za posao ili večernji izlazak, vodite računa o ovih 7 stvari:

Hidratacija

“Pre pudera, stavite sloj hidratantne kreme kako biste sačuvali vlažnost kože”, objašnjava Grinvel.

Foto/Freepik/master1305

Prirodan sjaj

Iako je mnogima matiran izgled kože privlačan, ipak zdrav izgled je što većina žena želi. Prirodan sjaj se postiže korišćenjem podloga sa sitnim blistavim česticama, koje licu daju prirodan izgled, umesto potpune mat teksture, koja deluje neprirodno.

Igrajte se sa teksturama

“Dualizam je ključ. Uvek vodite računa da svako nanošenje kreme završite puderom – na primer, olovka za obrve, a posle malo senke. Ovo važi za sve proizvode na bazi kreme, završite ih puderom da biste dobili efekat kože mekane poput somota”, kaže Ser Džon.

Foto:Freepik/Freepik

Redosled je važan

Ser Džon ističe da je veoma bitno poštovati određeni redosled – prvo ide sređivanje obrva i očiju, a potom puder ili tonirana podloga. Nakon toga sledi korektor i konturisanje po želji.

Na kraju se stavlja rumenilo i karmin.

Sve je u nijansama

“Ako želite da vaša šminka izgleda prirodno, ključno je da pogodite pravu nijansu. Predlažem da je testirate na vratu, na najboljem mogućem svetlu, jer ono može promeniti izgled. Bilo bi idelano da to radite na prirodnom, a ne na veštačkom svetlu”, ističe Grinvel.

Foto/Freepik/Freepik

Idealna boja za oči

“Bez obzira na boju vaših očiju, na kapcima će najbolje izgledati boja koja je za nijansu tamnija od vaše kože. Na taj način ćete istaknuti oko, a opet će sve izgledati prirodno”, kaže Ser Džon.

Ne zapostavljajte obrve

“Najbolje je da olovkom iscrtate tamo gde treba i popunite ih linijama, umesto da povučete liniju preko cele obrve što izgleda veštački i naslikano”, smatra Ser Džon.

 



Izvor: Objektiv.rs, Vogue

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar