OPASNOST OD MINA

Drama u Nagorno-Karabahu: Građani u strahu od MINA, vojska radi na otklanjanju granata

U centru glavnog grada Nagorno-Karabaha demineri uklanjaju neeksplodirane granate

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/David Ghahramanyan/NKR InfoCenter PAN Photo via AP

S tim u vezi, u centru grada čulo se nekoliko eksplozija, ali je lokalna televizija upozorila stanovništvo da se ne plaši, jer će demineri neutralisati neeksplodirane granate koje su previše opasne da se vade iz zemlje i iznesu van grada.

U centru glavnog grada nepriznate Republike Nagorno-Karabah, Stepanakertu, počeli su da rade demineri, koji uklanjaju neeksplodirane granate, saopštio je informativni centar Vlade Nagorno-Karabaha.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Baku i Jerevan su se na noćašnjim pregovorima u Moskvi dogovorili o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu od podneva 10. oktobra. Ministri spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana stigli su u petak u Moskvu na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina. Pregovori su trajali više od 10 sati.

Jermeni trpe ogromne gubitke i povlače se? Nastavljeni žestoki sukobi, pljušte optužbe sa obe strane

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Lideri Rusije, Sjedinjenih Američkih Država i Francuske pozvali su Jerevan i Azerbejdžan da hitno prekinu sukobe i započnu pregovore bez preduslova. Turska je izjavila da će Azerbejdžanu pružiti svaku pomoć, kako na bojnom polju, tako i za pregovaračkim stolom.Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar