Dronovi sa sačmaricama skeniraju i ELIMINIŠU mete, ovo nije film (FOTO)

Projekat razvija britanska vojska na osnovu lošeg iskustva u Avganistanu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Leo Lintang / Panthermedia / Profimedia

Britanska vojska dizajnirala je dron naoružan sačmaricama, koji bi se koristio za blisku borbu u zatvorenim prostorijama, a mete bi identifikovao uz pomoć veštačke inteligencije (AI).

Letelica i9 u budućnosti bi mogla da bude naoružana raketama i teškim mitraljezom, čime bi se dodatno pojačala podrška iz vazduha. Britanska vojska zabeležila je veći broj žrtava u Avganistanu, posebno tokom upada i pretresa objekata.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pošto bi dron skenirao prostorije, vojnici bi mogli da upotrebe njegovo naoružanje i eliminišu pretnju, ako postoji.

“Duh” u vazduhu

Po potrebi, i9 može da se ponaša i kao “udarni ovan”, zadužen za obaranje neprijateljskih letelica u vazduhu. Ovaj zadatak u budućnosti obavljaće dron Anvil, američke kompanije Anduril, čiji je osnivač Palmer Laki, kreator Oculus Rifta.

Objektiv je pisao o Lakijevim projektima za potrebe britanske vojske, kao i o izviđačkom dronu Ghost 4. Njega pokreće AI i može da izvodi različite misije, poput nadzora, snimanja i analize sadržaja.

Armije širom sveta odavno razvijaju male letelice (autonomne ili na daljinsko upravljanje), sposobne da se kreću u “rojevima”, jer su prepoznate njihove mogućnosti na terenu. S druge strane, dronovi se koriste i u medicinskom sektoru, a više o tome možete OVDE pročitati.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar