“Nova NBA sezona neće početi do kraja 2020. godine”: Procenjeno je da igračima treba više odmora…

Ovakve najave idu u prilog košarkašima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Komesar NBA lige Adam Silver je rekao je da nova sezona u najjačoj košarkaškoj ligi sveta neće početi pre sledeće godine, kao i da se nada da će navijači moći da se vrate na tribine.

“Sa odgovarajućim protokolima možemo vratiti navijače u dvorane. To nam je zaista cilj, ali to zavisi od nekoliko dodatnih faktora. Brzi testovi bi mogli biti ključni”, rekao je Silver na konferenciji za medije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zbog pandemije koronavirusa, završnica NBA lige odigrava se u balonu u Orlandu, a Silver ističe da to može da bude slučaj i u narednoj sezoni.

“Nadam se da se nećemo vraćati u balon, ali to je nešto o čemu i dalje moramo razmišljati”, rekao je Silver i dodao da koncept “mehura” dobro funkcioniše, iako je on u startu sumnjao u to.

Barselona – CSKA

Posle više od pola godine gledaćemo evroligašku košarku! Večeras kreće nova sezona, a u 21.00 igra se prvi derbi – glavni favorit za osvajanje titule Barselona čeka CSKA, koji je uvek među najjačima. Kvota na keca je 1,70, dok je dvojka 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona – CSKA.

Kada je u pitanju start nove sezone u NBA, komesar je potvrdio da se to neće desiti pre januara 2021. godine.

“Prvo sam kazao da najranije možemo početi oko Božića (25. decembra prim.aut), jer se tada liga tradicionalno okuplja. Vrlo verovatno je da će start biti u januaru. Ako krenemo u januaru, to znači da će pripremni kampovi početi otprilike tri nedelje ranije. U razmatranje treba uzeti i igrače, koji imaju najdužu sezonu u istoriji NBA lige. Trenirali su tokom pauze, finale će se završiti sredinom oktobra. Potreban im je i fizički i psihički odmor”, zaključio je Silver.

Noćas su Los Anđeles Lejkersi poveli u finalu NBA lige sa 1:0 u seriji pobedom nad Majami Hitom.

HENDIKEP za CSKA: Bez Milutinova na startu Evrolige (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar