PRETERAO JE

BRUKA! Zoran Milanović jezivo IZVREĐAO srpskog heroja: Ove reči iz Zagreba uvreda su za sve u Srbiji

Predsednik Hrvatske prevršio je sve mere u vređanju Srba

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: BERND VON JUTRCZENKA/AFP/Profimedia, Wikipedia

Hrvatski predsednik Zoran Milanović istakao je da major JNA Milan Tepić, koji je poginuo na današnji dan 1991. nakon što je digao u vazduh skladište oružja u Bjelovaru, ima svoju ulicu u Beogradu i upitao šta to deca u Srbiji uče o njemu?

Milanović je tokom posete Spomen-području Barutana, na dan kada se u Hrvatskoj obeležava Dan Bjelovara zbog pogibije 11 hrvatskih vojnika, ocenio da je Tepić doneo “suludu odluku” i poručio da se sa Beogradom mora ozbiljnije razgovarati.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Dosta je izmotavanja, jer svi znamo šta se događalo i nismo naivne budale”, rekao je Milanović.

HAOS u Hrvatskoj: Milanović je iz očaja otkrio pravo STANJE, svi mu se smeju zbog ovih reči (VIDEO)

Hrvatski predsednik Milanović je rekao da je pre 29 godina “jedan major jedne vojske na izdisaju doneo jednu suludu odluku i tu se čovjek mora zapitati šta je to ušlo u tu glavu i koji je to odgoj bio da ga je na takvo nešto navelo”.

On tvrdi da je Hrvatska tada već bila u nadiranju i da su mnoge kasarne pale, kao i da oružje koje je bilo tu nije pretilo Novom Sadu i Beogradu, prenosi Hina.

“U takvoj situaciji jedan čovek odluči lišiti života sebe, civile i jedanaestoricu hrvatskih momaka i junaka koji su ovde preduzeli sve prema pravilima vojnog delovanja, ali od ludila se ne možeš odbraniti”, rekao je Milanović.

Naveo je da, kada se govori o susedima s kojima Hrvatska želi dobre odnose, oni moraju da pokažu više dobre volje da se pronađe skoro 2.000 “hrvatskih sinova i kćeri koji su nestali”.

Milan Tepić je 19. novembra 1991. godine posthumno odlikovan “za izvanredan podvig u borbi protiv neprijatelja prilikom njihovog napada na kasarnu JNA u Bjelovaru” i proglašen narodnim herojem Jugoslavije.

Tepić je poginuo 29. septembra 1991. nakon što je digao u vazduh vojno skladište i sebe, ne želeći da prepusti neprijatelju oružje kojim bi ubijao njegove vojnike.

Stradali su on i 19.godišnji vojnik Stojadin Mirković, koji, uprkos Tepićevoj naredbi, nije htio da se preda.

U Kozarskoj Dubici je danas obeležen Dan sećanja na majora Milana Tepića i 29 godina od njegove herojske pogibije u bjelovarskoj kasarni u Bedeniku.

Sa komemoraciji je poručeno da herojstvo majora Tepića, koji je dao svoj život za Republiku Srpsku i za budućnost Srba, nikada ne sme biti zaboravljeno.



Izvor: Tanjug

Komentari (23)

  1. @Samo posmatram, Vlasta: Obojca ste budale pomracenog uma. Prvo su letele srpske kuce i lokali u vazduh, Srbi bili ubijani, Hrvati se nada li ce da zavrse zapoceto 41 i masovno dezertirali iz vojske. To nisu vise prijatelji, vec razbojnici i teroristi. JNA je delovala protiv njih. Ali to je vas vec problem sa mozgom sto ne mozete da razumete

    Odgovori
  2. Sta ocekujete od covijeka koji na predizbornom skupu govori da mu je djeda bio ustasa. Da je samo u njemackoj bio bi zatvoren, a u Hrvatskoj sto si veci ustasa imas bolji polozaj. Zato se i Plenkovic koprca u svemu tome i glumi ekstremnog hrvata jer mu niko nije bio ustasa

    Odgovori
  3. Klasičan primer zamene teza. Za Milanoviče i Hrvate uopšte istorija (povjest) YU prostora počie 1991. Porediti istorije Hrvata i Srba, posebno u državotvornom segmentu, nije moguće

    Odgovori

Ostavite komentar