Hyundai i30 N: Provereni turbo benzinac u osveženom “pakovanju” (FOTO)

Novi sistemi i poboljšane performanse

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Hyundai

Pošto je Hyundai “osvežio” aktuelnu generaciju modela i30, na red je došla i sportska, takozvana hot hatch verzija – i30 N.

Dobili smo nešto drugačiji oblik trapezastog grila, izmenjeni su usisnici vazduha za hlađenje kočnica, kao i svetlosne grupe. Pozadi su izmene nešto diskretnije, i tiču se, pre svega, drugačijeg difuzora vazduha s dve izduvne cevi većeg prečnika, a svetla za maglu spuštena su niže.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ono što je bitnije jeste pogonska jedinica. Čini je dobro poznati 2.0-litarski turbo benzinac od 250 KS, koji se isporučuje uz 6-stepeni manuelni menjač. Ne treba zaboraviti ni verziju od 280 KS (Performance paket) sa novim 8-stepenim menjačem i dvostrukim kvačilom.

Novi bezbednosni sistemi

Prema navodima fabrike, poboljšane su i performanse, pa i30 N stiže do “stotke” za 5,9 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski limitirana na 250 km/h. Snažniji motor sa DCT menjačem poseduje i N Grin Shift režim rada.

Enterijer je, manje-više, poznat od ranije, s tim da se sada na vrhu centralne konzole nalazi 10,25-inčni displej infotejnment sistema, koji nudi poslednju generaciju Hyundai Bluelinka za povezivanje.

Implementirani su i novi bezbednosni sistemi, kao što su detekcija i izbegavanje pešaka, praćenje kolovozne trake, i prevencija sudara s vozilima koja se nalaze u “mrtvoj tački”.



Izvor: TopSpeed.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar