VAŽNO

Tomašević na seminaru posvećenom rodnoj ravnopravnosti: “MUP brine o jednakim mogućnostima”

Sprovodi se u okviru projekta "Razvijanje rodne agende u Ministarstvu unutrašnjih poslova“

Foto: MUP

Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za ljudske resurse Katarina Tomašević poručila je danas da je pružanje jednakih mogućnosti veoma važno za svaki društveni razvoj, pa samim tim i za Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Tomašević je na “Gender Coaching” seminaru, posvećenom mentorskim obukama po pitanju rodne ravnopravnosti i njene implementacije u institucijama, a koji se sprovodi u okviru projekta “Razvijanje rodne agende u Ministarstvu unutrašnjih poslova“, ocenila da ovaj projekat veoma dobro napreduje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Otkako je formiran Sektor za ljudske resurse, pre pet godina, rodila se ideja za razvijanjem rodne ravnopravnosti i politike jednakih mogućnosti u Ministarstvu unutrašnjih poslova uz pomoć naših implementacionih partnera iz švedske policije i uz pomoć eksperata“, rekla je Tomašević.

Kao potvrdu da Ministarstvo unutrašnjih poslova brine o jednakim mogućnostima i kao primer podsticaja koleginicama, Tomašević je navela načelnicu Uprave za upravne poslove Valentinu Vulić, koja je nedavno unapređena u generala policije.

“Treba podsticati i ohrabrivati naše koleginice, ali naravno i kolege koje se nalaze u manjini u organizacionim celinama gde su muškarci manjina. Treba da činimo sve što je do nas da podržimo prave vrednosti, da podržimo ravnopravnost, kako bi se postigli svi ciljevi koje smo zacrtali“, rekla je Tomašević.

Šef kancelarije policije Švedske u Beogradu i rukovodilac programa saradnje švedske i srpske policije Mats Bergren istakao je da su u zajedničkom radu švedska i srpska policija ostvarile značajnu saradnju.

On je, kao jedan od zajedničkih projekata sa srpskom policijom, naveo projekat rodne ravnopravnosti.

“U ovom projektu potpuno pružamo podršku razvoju rodne ravnopravnosti, radimo na uvođenju antidiskriminatornih mera i to radimo kroz razvijanje Mreže žena u policiji kroz Gender Coaching program“, rekao je Bergren, poručivši da je ovaj projekat postigao veliki uspeh na međunarodnom planu.

Bogoljub Živković, pomoćnik direktora policije, ovom prilikom je podsetio na dugogodišnju dobru saradnju srpske i švedske policije i izrazio očekivanje da će se ona nastaviti i u budućnosti.

Izvor: Objektiv.rs

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar