Rođen da ubije: Ovaj poremećeni dečak OTROVAO je celu porodicu, a onda je krenuo da seje smrt po zemlji

Egocentrični sociopata nije umeo da stane, jedino je slavio kraj tuđeg života

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Alchetron.com

Od samih početaka Grejem Jang je bio problematičan dečak koji je provodio više vremena sa svojim setom za hemiju nego sa živim ljudima. Kao tinejdžer, Grejem je razvio nenormalnu radoznalost za dve teme – Hitlera i otrove.

Do momenta kada mu je bilo 14, već je ubio maćehu i otrovao celu bližu porodicu. Nakon kratkog boravka u ludnici u kojoj je ubio pacijenta, Grejema su “izlečenog” pustili na slobodu. A onda je ovaj mladić napravio pustoš širom Ujedinjenog Kraljevstva.

Majka mu je umrla od tuberkuloze samo nekoliko meseci posle njegovog rođenja 1947. godine. Ovo je ostavilo duboke posledice na Grejemovog oca koji je sina poslao kod tetke da ga ona neguje.

Tako je bilo sve do 1950. godine kada se ponovo oženio i sina doveo kući. Međutim, mališan je već razvio duboki odnos sa tetkom i mrzeo je i oca i maćehu što su ih razdvojili, piše portal Allday.com.

Grejem je odrastao u mirnog i povučenog tinejdžera koji je ima dve opsesije – Adolfa Hitlera i otrove. Otvoreno je pričao o tome da je Hitler bio neshvaćen i nosio je svastiku. Njegov otac je smatrao da je dobro što se njegov sin interesuje za hemiju, pa je Grejemu kupio osnovnu opremu kraj koje je dečak provodio sate.

Do momenta kada mu je bio 13, Grejem je toliko dobro poznavao hemikalije da je uspeo da ubedi lokalnog apotekara da mu je 17 i da su mu opasni otrovi potrebni jer studira.

Grejem je uskoro svoje znanje testirao. Njegova prva žrtva bio je njegov jedini školski prijatelj Kristofer Vilijams kome je polako dodavao otrov u hranu. Nakon što je dečak postao toliko bolestan da više nije mogao da dolazi u školu Grejem je pažnju preusmerio da svoju porodicu.

U novembru 1961. godine Grejemovog sestri Vinifred je naglo pozlilo i lekari su otkrili da je devojka u organizmu imala otrov bunike. Grejemov otac je posumnjao na sina, ali je mislio da je dečak bio neoprezan i slučajno ostavio otrov na dohvat ruke devojčice i ništa nije rekao policiji.

Nakon ovoga, Grejemov se okrenuo svojoj maćehi Moli. Aprila 1962. nesrećna žena je posle misteriozne bolesti umrla. Kremirana je i tako je najveći deo dokaza protiv njenog pastorka nestao. Uskoro je i otac porodice Jang bio bolestan, ali čak ni tada Grejem nije bio osumnjičeni.

Tek kada je profesor hemije u školi u koju je Grejem išao pronašao zapise o otrovima i tačnoj gramaži na učenikovom stolu, policija je obratila pažnju na povučenog tinejdžera. Kada se jednom našao u policijskoj stanici, Grejem nije poricao da je otrovao oca, sestru i druga, ali nije priznao ubistvo maćehe jer za to policija nije imala dokaze.

Imao je samo 14 godina kada je primljen u mentalnu bolnicu. Ipak, kako ovo nije bila maksimalno obezbeđena institucija, Grejem je nastavio da izučava otrove i uskoro je cijanidom ubio drugog pacijenta. Nakon skoro 9 godina provedenih u ludnici, Grejem Jang je kao “izlečen” pušten na slobodu kada mu je bilo 23 godine.

Jang se nastanio u lokalnom hotelu i nastavio ubijanje. Činjenica da su maloletnički dosijei zaključani omogućila je Grejemu da se zaposli u gradskoj laboratoriji. Njegove kolege su mislile da je malo čudan, ali niko nije pomislio da se iza njega krije okoreli ubica. Jang je svima često pravio čaj i kuvao kafe.

Nakon iznenadne smrti dvojice kolega i ogromnog broja zaposlenih koji su odjednom otišli na bolovanje, vlasti su konačno postale sumnjičave i u laboratoriju su došli lekari da ispitaju zaposlene. Grejem, egocentrični sociopata kakav je bio, pitao je lekare pred svim zaposlenima zašto nisu ispitivali bolesne na trovanje talijumom.

Grejem Jang tada je uhapšen i suđeno mu je za dva ubistva, dva pokušaja ubistva i neovlašćeno rukovanje otrovima. Juna 1972. proglašen je krivim i osuđen na četiri doživotne robije.

Grejem je uživao u pažnji koju su mu mediji dali nazivajući ga “trovač sa šoljicama čaja”. Znajući ovo, sigurno bi bio oduševljen da zna da je ovekovečen u “Odaji užasa” u muzeju voštanih figura Madam Tiso.

Ipak, nije dočekao da uživa u slavi – stražari su ga našli mrtvog u njegovoj ćeliji 22. avgusta 1990. Rezultati autopsije pokazali su da je umro od srčanog udara. Imao je samo 42 godine.

Ovo je NAJSTRAŠNIJA srpska kletva: Stara je vekovima, izgovaraju je samo oni koji nekome žele veliko zlo



Izvor: istorijskizabavnik.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar