Kapiten odlučio, saigrači ga poslušali: Odrekli se MILIONSKE PREMIJE zbog Ramosa

Veliki autoritet ima kapiten Real Madrida u svlačionici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos

Možda nije svima omiljena pojava, ali Serhio Ramos je zaslužio najdublje poštovanje. Ne samo zbog klupske i reprezentativne karijere koje praktično nemaju mrlju, već i zbog toga što je kapiten kakav se retko sreće. Ramos vam je jedan od onih fudbalskih Spartanaca, lik koga ceo tim prati, u dobru i u zlu.

To se možda najbolje videlo na poslednjem delu španskog asa. Najuticajniji španski radio Kadena Kope od jutros na sva zvona je razglasio da je Serhio Ramos prvi odbio da prihvati od kluba isplatu bonusa za osvajanje Primere i Superkupa Španije koji se igrao u januaru u Džedi. Da se razumemo, to su bonusi koji su unapred dogovoreni po slovu ugovora i taj novac pripada svima koji su učestvovali ili bili prijavljeni za kup takmičenje. Tako je prvotimcima “blankosa” bilo garantovano čak milion evra samo na ime osvajanja dva prestižna domaća trofeja. Odnosno, 700.000 evra po igraču za Primeru i 300.000 evra za Superkup.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ramos se tog novca prvi odrekao, a kako pomenuti izvor naglašava – njegov primer jednoglasno su ispratili svi ostali prvotimci! Tako je Realova kasa ostala punija za ukupno 25.000.000 evropskih novčanica što je, kako se navodi, izuzetno pozitivno uticalo na to da madridski gigant lakše prebrodi ova teška vremena ekonomske krize izazvane pandemijom virusa korona.

Podsetimo, Real Madrid je od svih prodaja i novca od pozajmica prethodnih sedmica i meseci inkasirao preko 100.000.000 evra i još se čekaju pare od nekih transfera i aktiviranih bonusa. Osim toga, klub se ratosiljao i ogromnih plata Gereta Bejla (17.000.000 evra neto) i Hamesa Rodrigeza (9.000.000 evra), što je takođe doprinelo tome da klub bude rasterećeniji u narednom periodu.

Test je USPEŠNO završen: Luis Suarez preko noći postao Italijan

 

Florentino Perez je još pre nego što se pojavio kovid-19 imao megalomanske planove za renoviranje stadiona Santjago Bernabeu koji su već počeli da se realizuju, a da bi do toga došlo klub se zadužio ogromnim kreditom u jednoj američkoj banci. To je nešto što nije moglo da se zaustavi jer je renoviranje madridskog stadiona uveliko počelo kada je uvedeno vanredno stanje.

Ali, Real Madrid ima igrače na koje može da računa i to je nešto što će Bord direktora i sam Florentino Perez verovatno znati da cene kada sve ovo jednog dana prođe…

Španski fudbaler je neverovatan… Menja najjače klubove “kao čarape”: Ponovo je u JUVENTUSU (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs, Mozzartsport

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar