“Sudar ega i alterega u galeriji u centru Beograda”: Samostalna izložba Petra Popovića Pirosa

Postavka je podeljena u dve prostorije i dve celine, jednom dominira sprej, a druga je nastala od pera i akvarela

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: objektiv.rs

“Igra ega i alterega”, samostalna izložba umetnika Petra Popovića Pirosa otvorena je sinoć, 21. septembra, u 20h u galeriji “Art for All, u Ulici kralja Petra 4a u Beogradu.

“Svaki rad ima svoju istoriju. A sve te priče naslanjaju se jedna na drugu i čitaju se kao celina. Izložba je zamišljena i kao igra koja poziva posmatrača da oslušne eho jednog rada u drugom, da dešifruje kaligrafske kodove, i da samovoljno tumači apstraktne motive. Jer na kraju krajeva, samo igra je važna”, objavljeno je na postavci.

Foto: objektiv.rs

Postavka je podeljena u dve prostorije i dve celine. Jednom dominira sprej, a druga je nastala od pera i akvarela. Da bi sve bilo još razigranije i opipljivije, pored radova na papiru, kartonu, platnu, drvetu, tu su i dve skulpture.

“Veštine slikara, dizajnera i muraliste, Petra Popovića Pirosa su isprepletane. Jedan stil podstiče drugi i nemirnoj mašti daje prostora da se neprestano igra. I otud “Igra ega i alterega”, a ne borba. Petar je talenat razvijao u školi, a Piros je umeće kalio na ulici. Tek kad se ukrste ego i alterego, dobija se kompletna slika njegovog stvaralaštva”, piše u opisu izložbe.

Foto: objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar