BOLNO

Želite lepu kožu? Možda su vam potrebni ŠAMARI – neobičan TRETMAN za blistav ten i bolju cirkulaciju

Drevna indijska i tajlandska tehnika, našla je svoju primenu i u modernom vremenu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/ cookie_studio

Nekad se čini, da će žene uraditi sve za lepotu i večnu mladost.

Ipak, ruku na srce, neki tretmani, zaista deluju nezamislivo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Slavne ličnosti uglavnom prednjače u predstavljanju različitih tehnika podmlađivanja, tvrdeći da im je upravo to pomoglo da izgledaju tako kako izgledaju (a ne skupe kreme i ishrana, kao i plastični hirurzi).

Jedan od tretmana o kome se sve više priča u poslednje vreme, korene vuče iz tajlandske, ali i indijske kulture, a sastoji se u šamaranju kože, kako bi se na taj način podstakla cirkulacija, a samim tim, bolji protok krvi, regeneracija ćelija i razlaganje masnih naslaga.

Naravno, ovde se ne govori o snažnom udaranju ili bilo kakvoj vrsti nasilja. Sami postupci su brzi i izvode se vrhovima prstiju. Zapravo, velike su šanse, ako se ikada nađete na indijskim ulicama, da će vas “saletati” sa svih strana, nudeći različite vrste masaža. Masaža “šamaranjem” je jedna od najpopularnijih. Ona uključuje udarce ne samo po licu, već i po vratu i bisti, kao i “čupanje”, odnosno, pristup u kome se određeni delovi tela “izvlače”, takođe u cilju bolje cirkulacije.

U Koreji, veruje se da se na ovaj način vraća elastičnost koži, pogotovo ako šamaranje kombinujete sa hidrantnim losionima ili serumima.

Popularnost ovakvih salona u Americi raste iz meseca u mesec. Mnoge dame, kunu se da im ovako nešto izrazito prija, ali verujem da bi se mnoge pre odlučile na nešto prijatnije.

Šta vi kažete, da li biste dopustile da vas neko šamara, a u cilju lepe i zategnute kože?



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar